10-09-19

100919

Jag är ganska så mycket oaktiv här.
Typ, vad har hänt sedan förra inlägget då?
Mjao, livet går vidare. As usual. Börjar komma igång med skolan. Bästbästa kören har startat och vi har ny körledare, mycket bra körledare (förra var ju också bra, men nu är nu och nu är det bra och det är nu som spelar mest roll nu)! Jag har bestämt mig för att göra om i mitt rum och typ tisdag ska pappa måla mina väggar. Sedan blir det garderobsbyggning och eventuellt golvmålning. När vi har kommit så långt kommer mitt rum vara superläskigt. Eller nä, inte läskigt kanske. Men gör jag allt det kan jag i alla fall inte sluta där. Då måste jag sy ett draperi också. Och fixa kuddar och kuddfodral och diverse andra utsmyckningar. Det känns som att detta kan bli bra på nå vis i alla fall.

Idag är det sådan där valdag och jag är för liten för att rösta men tycker att det här är lite kul ändå. Intresting och sådär. Jag hoppas att Miljöpartiet får sisådär 75 % av rösterna, sedan kan de andra partierna, de som redan sitter i riksdagen och kanske om det finns något annat litet bra parti, få dela på de resterande 25 % bara för att få sin röst hörd och kunna påverka Miljöpartiet när de har fel. Eller så kör vi på att precis alla partier får lika många röster. Det är ganska rättvist på något sätt, och jag gillar rättvisa. Eller så får det bli som det blir, det är också ganska bra.
Men Sverigedemokraterna kan gärna få noooll röster. De gör mig ledsen, seriöst. Jag blev tårögd och började nästan gråta förut när jag läste på valpejl.se att många av dem, kandidatern från SD, tycker att det är ett mycket dåligt förslag att papperslösa flyktingar ska få fri vård. Och att det till och med är en hjärtefråga för vissa av dem. Inte så att det var en nyhet, jag hade verkligen inte väntat mig att läsa något annat, men ändå gör det mig ledsen. Det är så hemskt tycker jag. Det spelar ingen roll hur bra argumenten låter eller hur bra argumenten kanske till och med är (vad vet jag liksom? men jag önskar och hoppas att det inte finns några som helst bra argument mot att alla ska få vård), alla människor är lika mycket värda och har rätt att få vad de behöver. Sedan om det inte funkar är en sak, men jag förstår inte och vill verkligen inte förstå hur man kan vara emot det. Punkt
Snart hade jag tänkt att glo på lite valvaka. Så får vi se hur det blir.

På tal om inget, jag kom precis att tänka på att det är mycket som är galet konstigt. Jag har blivit ganska konstig, och jag har insett mycket den senaste tiden. Det gör mig glad oftast, men lite ledsen ibland. Jag gillar att inse saker. (Och det lät bara konstigt, men så är det i alla fall. Nu ska jag icke skriva mera idag.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0