10-05-26

"Det låter ju kork..."

(Rubriken har inget med texten att göra egentligen, men det var min kära vän Sofie som råkade skriva kork istället för klokt när vi pratade om en grej nyss på msn och då fick jag bara lust att ha det som rubrik + att det kanske kan passa lite till inlägget på något sätt ändå, Idon'tknow)

Jag sitter och skriver på en bloggkommentar, och nu kände jag att jag ville skriva om det här också. Jag ska inte peka ut vems blogginlägg det är skrivet till, men eftersom jag ändå inte tror att någon som du (författaren av inlägget) känner läser min blogg så tar jag mig friheten att citera en del av inlägget så att ni vet vad jag pratar om... Säg till om jag ska ta bort citatet!

Kajsa, du skrev att det var okej att jag skrev ditt namn, så jag gör det då. Men du får fortfarande säga till om du ångrar dig och inte vill att jag ska ha kvar citatet :)

"Gud kan inte ha skapat mänskan.
För att dinosaurierna fanns
redan långt före mänskligheten,
och dessutom så har man
bevis på att mänskan härstammar
från aporna.

Det finns inga bevis på att Gud fanns,
eller att Jesus, Saul, Salomon, Johannes Döparen
fanns. Medan det finns bevis av att
dinosaurierna fanns för flera 10 000 år sedan."

Bevis för att människan härstammar från aporna? Okej, det kan kanske verka jättelogiskt och det finns säkert bevis för att det skulle kunna vara så, men det betyder verkligen inte att det är så. Människor är smarta och fattar mycket, men inte så smarta att vi fattar allt.
Bara för att det kanske finns väldigt många likheter mellan människor och apor så betyder det ju inte att det verkligen var så att människorna utvecklades från aporna. Ingen nutidsmänniska var där och såg det i så fall.

Seriöst, jag tycker att det finns mer bevis för att Gud, eller åtminstone någon högre kraft, något oförklarligt, vad som helst, finns.
Jag tror inte att jorden har kommit till av Big Bang. Jag är inte så smart och insatt att jag fattar precis hur vetenskapsmännen menar att det skulle ha gått till, men hur avancerat de än tänker så fattar jag att det måste finnas någon slags början. Och ska man tänka vetenskapligt då så borde det ju vara så att någonting har skapats av ingenting. För mig går det verkligen inte ihop. Någonting kan inte ha kommit till av absolut ingenting. På något sätt måste alltihop vara så mycket större än vi människor kan fatta, och då tycker jag faktiskt att det känns logiskt att Gud finns.

Det är kanske inte direkt därför jag tror på Gud. Det säger ju egentligen inte att Gud behöver finnas utan bara att det finns något större än det här, förmodligen oförklarligt för oss människor nu och här. Så varför jag tror på Gud är väl lite en annan historia.
Men, om (eller snarare när) tvivel kommer, stora eller små, - om jag någon gång kommer tycka att Gud och allt vad kristendom heter är helt idiotiskt eller om jag bara tycker att allt är knepigt och inte fattar ett skit av hur allt kan hänga ihop och hur livet kan vara som det är (ja, det gör jag väl i och för sig inte helt nu heller) - så tror jag ändå inte att jag någonsin kommer kunna släppa tron på att en gud finns, av den enkla anledningen. Det är för ologiskt att Gud inte skulle finnas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0