11-01-22

110122

Fy vad skönt! Nu har jag ingen skola på fyra veckor, ska bara dit på måndag och lämna profilvalslappen, men sedan är det bara praktik som gäller fram till lovet! Dock så vet jag ju inte än hur praktiken kommer bli, är lite nervös och jag vet ju hur det brukar vara när jag har prao och sånt, men får väl hoppas på det bästa!
Igår var jag i skolan på morgonen, hade prov i Medicinsk grundkurs. Det var på skelettet/rörelseorganen och det gick väl rätt bra, kände att jag kunde svara på alla frågor i alla fall men är osäker på hur det gick på IG-MVG-frågorna. Det var frågor om de sjukdomarna som jag inte hade läst på så mycket om, typ behandlingar och så.
Efter det hade jag utvecklingssamtal i typ tjugo minuter och sedan kunde jag åka hem med halv 11-bussen. Riktigt skönt med så kort skoldag, kändes ju nästan som att vara ledig!
På kvällen åkte jag tillbaks till Mariestad för körövning med Ray of Light. Det har kommit ganska många till de två senaste övningarna (de enda som har varit denna terminen) och det känns kul. Både några nya och nygamla. Vi sjöng en ny låt som jag sitter och lyssnar på nu, bra är den! Fick också veta att det ska vara nåt slags körprojekt, verkar ju lite kul, särskilt om det blir lite mer folk än bara Ray of Light :)
Efter körövningen var det som vanligt ungdomssamling. Var typ gemensamt med Svenska Kyrkan igår, men om det kom någon därifrån vet jag inte, haha! Hur som helst så var det väldigt bra, talkshow där gästerna var Emma Sjögren, Magnus Ahl och Emelie Nielsen. Också riktigt bra musikunderhållning med Mathilda, Jesper och Hanna!
Imorgon ska Carl-Erik Sahlberg predika i Domkyrkan i Mariestad, hörde honom på UNITE förra året och han var bra så det skulle väl vara kul att åka på det! Men får se om det blir så...
På måndag blir det i alla fall att säga hejdå till fina Karina! Tråkigt att säga hejdå förstås, men jag vill ju träffa henne en sista gång nu i alla fall eftersom det antagligen lär dröja innan vi ses igen.
Aja, nu har jag inte så mycket mer att skriva, men en liten uppdatering blev det i alla fall!
Hade najs!

11-01-19

i mitt huvud nu

Försöker komma på något tillfälle då jag har känt mig riktigt glad den här veckan men kan inte komma fram till något annat än igår morse när jag lärde mig den hundrade decimalen i pi. Tragiskt, om jag inte har något annat att vara glad åt. Idag har jag lärt mig femtio till (hejjaghetersandraochgillarattskrytaomattjagkanhundrafemtiopidecimaler) men jag kan nog inte påstå att jag är gladare. Mindre tragiskt, faktiskt. För en massa siffror som säkert snart glöms bort är inte mycket att glädjas åt.
Det här låter bara konstigt och jag vet inte vad jag försöker få ut genom att skriva det (förutom att skryta lite då...). Jag kom precis på andra tillfällen då jag har varit glad, så att, så tragiskt kanske det inte är. Men. Men. Men. Det känns som att det bara är massa... typ tråkigheter, inte hemskheter, men typ allt utom uppmuntrande saker som händer. En underbar klasskompis slutar i klassen och flyttar alldeles för långt bort. Icke kul. Icke. Och en annan fin klasskompis kanske slutar också. Hon flyttar som tur är inte. Men det blir inte kul, om världens coolaste och sötaste tjejer försvinner från klassen!
Tankar som jag hade förra veckan är kvar och förvirrar mig minst lika mycket nu. Vet inte vad jag ska tänka om något och jag vet inte vad jag hoppas på eller hur jag tror att något ska bli.
Profilvalet inför tvåan är inte gjort och jag är fortfarande sjukt osäker på vad jag ska välja.
Praktiken börjar nästa vecka och det känns ganska bra just nu men jag är rädd att jag kommer bli sjukt nervös när det väl gäller. Men jag hoppas, hoppas verkligen att det blir bra, den är ju i tre veckor så.
Nu borde jag plugga men som vanligt så får jag ingenting gjort. Istället så lyssnar jag på musik för det är bara trevligt :)
Ha det bra nu, så räddar vi världen imorgon!
(Asch då vad konstigt detta inlägget blev, lite deppigt i början och nästan glatt på slutet. Och allmänt skumt. Men skit samma, det spelar ju ingen roll. Det får vara hur som helst. Jag får vara hur som helst. Hur konstig som helst.)

10-12-28

101228

Det var över en månad sedan jag bloggade sist. Egentligen har jag nog tröttnat lite. På själva bloggrejen alltså. Men det är skönt att skriva av sig. På tal om skriva vill jag börja skriva, typ berättelser. Berättelser, det låter som något man skrev på lågstadiet, men jag kan ju inte skriva att jag vill skriva böcker för det låter lite för seriöst för att vara jag. Fast samtidigt så kanske det är det jag vill. Ville, åtminstone. Jag har nog alltid haft författardrömmar, mer eller mindre. Inte för att jag har skrivit så värst mycket, jag har mest fått idéer och tänkt ut historier i huvudet som jag har tänkt att jag någon gång ska skriva ner. Någon gång när jag har blivit lite äldre så att det jag skriver liksom inte blir så misslyckat. Men, nu tror jag nog att det kan bli misslyckat när jag än skriver det. Kanske, kanske inte. Hur som helst så känner jag för att börja skriva lite. Jag gillar ju att skriva, så varför gör jag det inte?
Något annat jag borde göra är att ladda min kamera! Jag har nog inte använt den sedan Frizon och det känns lite tråkigt... jag brukade ju ofta ha med den när jag gjorde något särskilt men det senaste har det bara inte blivit så. På Unite vill jag i alla fall ha med den, och Unite är imorgon. Imorgonimorgonimorgon. Det är läskigt vad tiden går fort, men jag ska inte skriva om det för då känner jag mig bara gammal. Men Unite ja, och nyår. Det blir bra hoppas jag. Jag har typ förträngt hur det var förra året. Eller jag minns väl en hel del, men jag minns inte riktigt vad jag tyckte. Men jag har för mig att det åtminstone delvis var riktigt trevligt. Kanske var nästan allt bra? Det är det jag har lite svårt att minnas. Haha. Jaja, det spelar inte så stor roll. Nu ska jag försöka tagga lite för att åka dit imorgon! Jag gick på luftmadrassjakt i våra garderober förut och hittade en gammal madrass som typ aldrig är använd. Det är en sån där lite högre luftmadrass och av någon anledning så tyckte mor min (och jag tror att mormor testade den också och tyckte likadant) att den var jättehemsk att ligga på. Jag fattar dock inte vad som var så hemskt, för jag testade den nu idag och den kändes ju bättre än de där vanliga rödblåa med typ kanaler i alla fall. Så den tänker jag ha imorgon. Okej, nu undrar jag varför jag har skrivit detta, kan ju inte vara särskilt kul för någon att veta, men jag tänker inte radera allt så det får vara kvar!
Shoowepp! Gott nytt år!

10-11-22

Människor...

... kan ha riktigt coola personligheter
... är svåra att förstå sig på
... är intressanta
... är fascinerande
... är underskattade

10-10-26

101026

Ska strax iväg till skolan. Igår var en slapp men seg dag och idag kan mycket väl bli en sådan dag också. Fast näe, idag blir det nog inte lika segt, kör på morgonen, sedan engelska och sedan slutar vi kanske. Så slapp, men inte seg.
Haha, sjukt ovärt inlägg detta blev men hinner inte skriva nåt mer.
Ha det bra!

101017

101017 igen

Ganska nyss (nån vecka sedan kanske) bytte jag till den här designen på min blogg. Designen gjorde jag för ganska länge sedan, när jag hade någon period då jag faktiskt hade lite koll på det där och det gick någorlunda lätt att ändra i koderna. Inga avancerade grejer och jag fick ju göra om för att det skulle bli bra, men ändå. Nu har jag glömt nästan allt så jag vet inte hur jag ska fixa till det som ser konstigt ut. Hmm, jag får väl ta och kolla lite på designadinblogg.se, det var ju den sidan jag använde när jag gjorde designen så förhoppningsvis hittar jag något där.

Jag skrev ju förut att jag skulle plocka ur mina två stora flyttkartonger, det blev inte så mycket just urplockande. Jag plockade i lite grejer istället så att jag kunde dammsuga. Också ställde jag lite saker i min hylla. Brabra Sandra, det viktiga är ju att något blir gjort!

Funderar på om jag ska se färdigt Sin Nombre, en film som jag började titta på i fredags kväll. Riktigt hemsk är den, men bra ändå. Ja, det får nog bli så, men kanske efter jag har kollat om bloggdesignen går fort att fixa!

10-10-17

101017

Igår var jag i Falköping på Ny Generations inspirationsdag Tro, Hopp & Skola. Det var galet kul! Bli peppad, träffa härliga människor, skratta så att det gör ont i magen, äta mat, vinna lekar ochsåvidare. Det allra bästa var ju nästan slutet på kvällen, några av oss som var kvar hoppade och dansade i ring och runt julgran, sjöng och var helt galna. Helt galet var det, ja.
Det enda som gjorde gårdagen lite tråkig var att jag vid ett tillfälle blev påmind om något ganska jobbigt, men eftersom det inte alls hade något med allt det roliga att göra så förstörde det egentligen inget. Gårdagen var jättebra!
Idag har jag sysselsatt mig en stund med att läsa bloggar. Med över 500 olästa inlägg på bloglovin och ett behov av att ha koll på allt och alla som är lite för stort för att bara strunta i att läsa blogginläggen så där utan vidare så kändes det nödvändigt att ta lite tid till det, faktiskt. Jag har hunnit med ungefär hälften av alla inlägg nu och det nöjer jag mig med tillsvidare.
Jag skulle egentligen vilja skriva lite mer i bloggen, något vettigare än det här, men det får bli senare i så fall. Nu känner jag att jag borde ta en paus och plocka iordning bland lite grejer i mitt rum. Två flyttkartonger som har fungerat som tillfällig förvaring under tiden mitt rum har blivit ommålat står på mitt golv och är urplockade till mer än hälften. Så om jag inte lyckas hitta någonstans att ställa allt (vilket jag tänker försöka med) så kan jag ju i alla fall plocka över allt i den ena kartongen. Jag sätter igång med det nu, direkt.

10-10-06

101006

Tjothere. Här sitter jag och känner mig lite lat och alldeles för trött. Här i mitt omgjorda rum. Yes, nu är det typ färdigt. Eller nej, inte färdigt, men väggar, tak och golv är målade och jag har fixat lite i min garderob. Så jag är på god väg i alla fall, även om det verkligen inte är färdigt. Vitt är det i alla fall, jättevitt, och jag gillar det.
Skoldagen idag var helt okej, rätt slapp fast ändå uttröttande då vi satt och läste i två timmar på förmiddagen. Idrotten var inställd så vi slutade vid ett men då gick jag på skolkörsövning. Förra gången var mer än halva min klass där men idag var det bara jag. När övningen skulle börja så var det bara jag, Sara och någon mer där men sedan kom det några fler och det var faktiskt rätt kul, trots att jag är förkyld och lite småhes och sådär.
Nu borde jag göra läxor, har en spanskaläxa tills imorgon, spanskaglosor till fredag och inlämning på fredag. Men jag orkar inte, så jag skiter i det. Jag kommer väl blir helt jättestressad imorgon och skjuta upp det till sista minut typ, men det ordnar sig. Det brukar ju göra det. Istället hade jag tänkt att gå och lägga mig snart. Ska försöka plocka ur lite grejer ur min säng, bädda, lägga mig och se hur jag kan sova i mitt "nya" rum. Har sovit nere i vardagsrummet medan det har målats här, men nu får jag väl allt ta och flytta in här. Sängen har ändå stått här i typ... tre dagar, kanske?
Imorgon börjar skoldagen med engelska och då ska vi se på film. Titanic, med svensk text. Sedan samhällskunskap och då tror jag att vi kanske ska starta upp ett nytt arbetsområde, eller så skulle vi fortsätta avsluta politikområdet. Sedan medicinsk grundkurs och då skulle lärare till min lärare som fortfarande läser till lärare komma på besök och kolla på lektionen. Sedan español och matte. Blir väl en okej dag det också, I guess.
Nä, nu ska jag väl sova. Gooood night!

10-09-30

---

Close your eyes pretty girl
'Cause its easier when you brace yourself
Set your thoughts on a world far off
Where we only cry from joy

Oh set apart this dream
Oh set apart this dream for me

(Flyleaf)

10-09-28

100928

God morgon! Jag sitter här och fryser nåt så fruktansvärt, enormt trött är jag också. Skulle gärna krypa tillbaka ner i sängen eller ännu hellre ta ett varmt bad, dock så har vi ju inget badkar här. På tal om badkar så badade jag i ett sådant för första och hittills enda gången i mitt liv i söndags. Hähä, jag är lite sådär efter med sådana moderna grejer vet ni.
Nej, jag känner inte alls för att åka till skolan idag. Förkyld håller jag på att bli också, inte kul alls. I helgen händer det grejer; på söndag blir det Laserdomespel! Och på fredag ungdomssamling och körövning. Yay, jag saknar verkligen körövningen efter bara en vecka utan! Fast igår var jag faktiskt på körövning, men inte för Ray of Light utan för skolkören. Det var ju trevligt och jag tror allt att jag ska fortsätta. Vi sjöng Lucia/jul-sånger och det fick mig att längta lite till julen... jag vet vad jag allra helst skulle vilja göra på julafton i år. Tror inte att det är särskilt stor chans att det blir av men i så fall så blir det förhoppningsvis nästa eller nästnästa år. Troligtvis nästnästa då ja har lite tankar och planer!
Igår fick jag ett paket med ett par byxor som jag har köpt på Tradera. Inte världens bästa passform för mig, lite trånga i midjan och så, men de funkar helt okej ändå när man väl har på dem eftersom de var såpass strechiga. Snygga var de i alla fall! Nu hoppas jag på att jag snart ska få hem mina två kjolar som jag har köpt också.

Men jaja, nu måste jag sluta här för jag ska hinna skicka ett mail till mig själv med en samhällsuppgift som jag eventuellt ska skriva på idag i skolan, sedan så ska jag åka! Tjarå, vi höres.

10-09-19

100919

Jag är ganska så mycket oaktiv här.
Typ, vad har hänt sedan förra inlägget då?
Mjao, livet går vidare. As usual. Börjar komma igång med skolan. Bästbästa kören har startat och vi har ny körledare, mycket bra körledare (förra var ju också bra, men nu är nu och nu är det bra och det är nu som spelar mest roll nu)! Jag har bestämt mig för att göra om i mitt rum och typ tisdag ska pappa måla mina väggar. Sedan blir det garderobsbyggning och eventuellt golvmålning. När vi har kommit så långt kommer mitt rum vara superläskigt. Eller nä, inte läskigt kanske. Men gör jag allt det kan jag i alla fall inte sluta där. Då måste jag sy ett draperi också. Och fixa kuddar och kuddfodral och diverse andra utsmyckningar. Det känns som att detta kan bli bra på nå vis i alla fall.

Idag är det sådan där valdag och jag är för liten för att rösta men tycker att det här är lite kul ändå. Intresting och sådär. Jag hoppas att Miljöpartiet får sisådär 75 % av rösterna, sedan kan de andra partierna, de som redan sitter i riksdagen och kanske om det finns något annat litet bra parti, få dela på de resterande 25 % bara för att få sin röst hörd och kunna påverka Miljöpartiet när de har fel. Eller så kör vi på att precis alla partier får lika många röster. Det är ganska rättvist på något sätt, och jag gillar rättvisa. Eller så får det bli som det blir, det är också ganska bra.
Men Sverigedemokraterna kan gärna få noooll röster. De gör mig ledsen, seriöst. Jag blev tårögd och började nästan gråta förut när jag läste på valpejl.se att många av dem, kandidatern från SD, tycker att det är ett mycket dåligt förslag att papperslösa flyktingar ska få fri vård. Och att det till och med är en hjärtefråga för vissa av dem. Inte så att det var en nyhet, jag hade verkligen inte väntat mig att läsa något annat, men ändå gör det mig ledsen. Det är så hemskt tycker jag. Det spelar ingen roll hur bra argumenten låter eller hur bra argumenten kanske till och med är (vad vet jag liksom? men jag önskar och hoppas att det inte finns några som helst bra argument mot att alla ska få vård), alla människor är lika mycket värda och har rätt att få vad de behöver. Sedan om det inte funkar är en sak, men jag förstår inte och vill verkligen inte förstå hur man kan vara emot det. Punkt
Snart hade jag tänkt att glo på lite valvaka. Så får vi se hur det blir.

På tal om inget, jag kom precis att tänka på att det är mycket som är galet konstigt. Jag har blivit ganska konstig, och jag har insett mycket den senaste tiden. Det gör mig glad oftast, men lite ledsen ibland. Jag gillar att inse saker. (Och det lät bara konstigt, men så är det i alla fall. Nu ska jag icke skriva mera idag.)

10-09-04

100904

Vaknade med nån sjuk träningsvärk i nästan hela kroppen idag. Magen, ryggen, armar, axlar, benen... japp, så äre. Jag borde väl alltså börja stretcha efter gympalektionerna. Våra gympalektioner hittills har varit rätt jobbiga och efter vad jag har hört så väntar jag mig väl inte direkt att de ska bli slappare. Jag som är dålig på det mesta som har med idrott och att röra på sig att göra gillar väl inte det jättemycket, men en liten del av mig ser faktiskt fram emot ett, eller två eller vad det nu blir, år med ansträngande gympalektioner. För måste jag anstränga mig lär jag väl få åtminstone lite bättre kondition och styrka och allt sådant och det vill jag gärna ha, haha!
I torsdags var det ju skoldebatt och jag var där och lyssnade. En folkpartist och en vänsterpartist debatterade om olika skolfrågor och det var ju lite intressant. Nästa torsdag är det massa debatter igen i skolan men då får man välja själv vilka man ska gå på. Funderar på S-M, Kd-V och Mp-Fp. Men jag vet inte, vad som helst blir nog lite trevligt att lyssna på :)
Idag har jag sysselsatt mig med att bland annat kolla efter kläder på tradera och äta. Jag har ätit alldeles för mycket för så här kort tid känner jag, så nu klarar jag mig nog hela helgen. Eller bara till kvällen kanske... jag skulle inte klara av att låta bli att äta, ett sånt matvrak som jag är :P
Jaja, inte så intressant att veta att jag har ätit en massa idag. Det kallas utfyllnadstext, eller nåt.
Men annars så sitter jag här och tänker på att jag vill göra om i mitt rum. På väggarna har jag lila tapeter som jag visserligen inte tycker är direkt fula men jag börjar tröttna och jag tror att jag behöver fixa i ordning rummet lite för övrigt, inte ha så mycket grejer stående framme till exempel, om det ska bli fint med den färgen. De lila väggarna har jag haft ända sedan jag var tio år (tror jag) och fick mitt rum så det kanske är dags för något nytt. Hur som helst så har jag lite planer på hur jag vill ha det... kan bli spännande! :)
Jag tror faktiskt att jag ska gå till mitt rum och tänka vidare lite på detta. Känner mig verkligen sugen på en förändring nu när jag väl har kommit på tanken!
Shoowepp!

10-09-01

100901

Sitter här och tittar på Hemlös, ett faktiskt jätteintressant tv-program som man kan titta på på UR play. Nyss pratade de om väktarvåld, och någon före detta ordningsvakt berättade hur han hade varit med och knuffat i någon i ett kallt vattenfyllt dike på hösten... I förra avsnittet jag såg träffade de något socialborgarråd som hade fixat en stor, fin lägenhet i Stockholm till sin familj - en lägenhet som egentligen skulle ha använts till svårt sjuka hemlösa och utsatta kvinnor, men det var tydligen inga problem för honom (däremot vägrade han prata om det). Helt sjuka grejer alltså. Men det är intressant, man får se mycket hur hemlösa har det.
Kollade på ett annat program på UR play förut; Välkomna nästan Allihopa. Också intressant. Alltså, sånadär samhällsserier är mina favoritprogram, lätt. Då kanske jag borde säga att jag inte tittar mycket på tv, men inte ens Nicke Nyfiken slår dem, faktiskt. Synd bara att de handlar om så hemska saker (att de hemska sakerna förekommer alltså, att lära mig om de hemska sakerna har jag inget emot när de ändå finns).
Idag har jag varit i skolan, precis som de andra dagarna den senaste veckan. Jag har ju börjat gymnasiet nu och det känns i stort sett bara bra! Lite besviken på lite grejer med språk som jag skulle läsa och lite så, men det är väl kanske inte det viktigaste. Jag trivs ju åtminstone, klassen verkar bra och jag har fått några nya kompisar även om jag inte har varit så jättesocial och pratat med alla. Men vi har ändå bara gått i samma klass en vecka, det finns fortfarande tid att lära känna fler om jag nu ska lyckas med det...
Jag tycker faktiskt att typ alla lärarna verkar bra också, så jag hoppas att det blir skillnad mot hur det har varit tidigare i min klass med en massa lärare som det har varit problem med på olika sätt. Jag tror att jag kommer sakna två lärare från högstadiet, men för övrigt kommer jag nog att bli nöjd med de jag ska ha detta året!
Skolan verkar bra också förutom att maten har varit rätt dålig de flesta dagarna hittills och att en korridor är en byggarbetsplats just nu. Men det blir väl lite trevligare så småningom (Y)
Hmm, jao, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Imorgon hoppas jag att Martina visar bild på sin hund, att det blir thaimatsätning på långhålet och att den radiosända politikerdebatten om skolan, i skolan, efter skolan imorgon blir trevlig att sitta och lyssna på. För typ, orka stanna kvar så att jag inte kan komma hem helt med buss för att sitta och lyssna på något som inte är intressant. Men jag tror nog att den kan vara lite intressant, hoppas jag i alla fall.
Nu är första delen i det här inlägget lite inaktuellt, höhö, skrev det för kanske tre timmar sedan och glömde sedan bort att jag skrev ett inlägg, men skit samma. Det spelar ju ingen roll faktiskt.
Nu ska jag sova. Tjess. Och Shoowepp.

10-08-23

Tomorrow.

Jag börjar gymnasiet imorgon och jag känner mig lugn som en sköldpadda, sååå... det kommer nog gå jättebra :)

10-08-20

100820

Skulle ju egentligen ha åkt på läger igår, men jag gjorde ett klokt (tror jag) val och stannade hemma en dag för att vila. Fy vad skönt! Nästan hela förra veckan (eller, från onsdagen) var jag på festival och tröttade ut mig, sedan har jag varit sjuk/förkyld hela denna veckan men ändå gjort någonting varje dag. Men igår gjorde jag ingenting särskilt på hela dagen och jag tror faktiskt att det gjorde nytta. Mår mycket bättre nu även om jag fortfarande hostar lite och så, men det klarar man ju av :) Så jag åker iväg till lägret på Segolstorp idag istället!
Har försökt packa lite men det känns så onödigt att packa för två dagar så jag orkar inte riktigt tänka ut vad jag behöver ha med mig, haha. Men det kan ju inte behövas särskilt mycket. Det enda jag kommer på nu som jag inte har packat ner men borde ha med mig är tandborste och hårsnoddar, men hårsnoddar har jag typ inga. Eller jo, någonstans finns det väl nån som men jag har ingen ordning på dem alls. Jag får ta och köpa lite nya! Också behöver jag köpa en kalender också. Och gympaskor. Gympaskor kanske jag ska kolla efter i Götene på måndag, annars får jag fara till Skövde på tisdag. Fast det gör jag kanske ändå. Det är nämligen så att jag slutar skolan typ 12.00 på tisdag och första bussen (som jag inte ens vet om jag får åka med) och tåget (som inte ens går hem till mig) går runt tvåtiden. Den första bussen som jag med all säkerhet vet att jag kan ta hem går typ tjugo minuter i fyra eller något sådant. Men, om jag tar en omväg och åker till Skövde, stannar där i en och en halv timma och sedan åker hem över Skara så kan jag komma hem tidigare än om jag tar bussen direkt från Mariestad till Götene. Haha.
Och på tal om skolan, till den längtar jag faktiskt lite. Det ska bli kul att börja gymnasiet, ny skola och ny klass och allt. Eller ja, jag vet ju inte om det blir kul, men innan jag har någon aning så känns det onödigt att göra något annat än att hoppas på att det blir bra ;)
Men nu måste jag gå, ska åka snart! Ha en bra helg :)

10-08-18

100818

Usch. Jag mår inte direkt bättre idag. Hostar och nyser typ hela tiden och är skittrött. Vet inte riktigt hur jag ska orka med att först åka och fira mamma, sedan dramaövning ikväll och imorgon packa för att sedan åka och vara ledare på läger under fyra dagar. Jag kan inte direkt strunta i lägret eftersom jag har roller i två draman, men jag kommer väl förmodligen att antingen ligga och sova typ halva lägret eller också anstränger jag mig för mycket så att jag blir sjuk lagom tills skolan börjar. Inte kul! Jag vill inte bli sjuk nu när jag faktiskt längtar lite efter att börja skolan.
Nä, jag vet verkligen inte vad jag ska skriva. Jag orkar inte nu. Kanske ska ta och fortsätta skriva ett mail istället, om det nu går bättre. Ha det bra, hejsvejs.

10-08-17

Jättetrötter

Ligger i min säng och hostar. Host host. Blev förkyld/lite småsjuk efter Frizon, tyvärr. Antar att man blir väldigt mottaglig för smittor när man sover så lite.
På ett sätt är det skönt att känna att man måste vila, men nu kan jag ju inte vila! Eller visst, jag vilar kanske nu men inte sådär väldigt på riktigt.
Gick upp vid nio idag för att jag skulle plocka lite vinbär med farmor och farfar. Ikväll och imorgon kväll är det dramaövning plus att mamma fyller år imorgon. Sedan är det läger torsdag till söndag. Och måndag ska jag väl vara nervös inför skolan. Sedan börjar skolan. Ingen ordentlig vila här inte.
Jag har haft många helt lediga dagar under lovet så jag ska kanske inte klaga, men det är ju nu jag verkligen skulle behöva en sån där vecka då jag bara går hemma och slappar. En av de där veckorna jag hade i början av lovet. Nästa år vänder vi på sommarlovet, tack. Men vad jag gör nästa år hjälper mig inte nu.

100816

Frizzån

Jag var på Frizon och det var... jag vet inte, men bra tror jag. Jag hade inte så väldigt höga förväntningar så jag blev i alla fall inte besviken. Eller om jag säger såhär;
vissa saker förväntade jag mig skulle vara bra eller riktigt bra och de var bra eller riktigt bra så det blev jag inte beviken av. Andra saker förväntade jag mig inte så mycket av och då blev jag inte så besviken om det inte blev bra. Eller så blev jag lite besviken ibland ändå. Bara för att jag visste att det inte var något på festivalen eller någon annan utan jag själv som var orsaken till att allt inte kändes bra. Men då var det ju ändå inte festivalen jag var besviken på.
However, vad jag ville få fram nu var inte vad jag blev besviken över utan att det faktiskt fanns åtminstone ett tillfälle då allt kändes så otroligt mycket bättre än jag hade kunnat hoppas på. Och det är jag så tacksam för nu.
Actually, I really don't know exactly what it was. Eller jooo på ett sätt, men inte på ett annat. Men det ska jag försöka ta reda på. Som sagt, jag är tacksam. För även om det fanns fler riktigt bra stunder under Frizon så vet jag inte riktigt vad jag hade suttit och tänkt just nu om det inte var för just den kvällen. Den där äkta lyckan som jag tror är från Gud... den gör mycket har jag märkt!

Idag har jag sett att min lön har kommit in på mitt konto och usch, jag vet att jag borde vara glad för det men det känns ju ärligt talat nästan jobbigt! Jag vet inte hur mycket pengar som är "normalt" att äga i min ålder, förmodligen är jag långt ifrån den rikaste, men jag känner i alla fall att jag har alldeles för mycket. Jag tror inte att jag gillar att äga pengar och prylar längre. Om jag nu någonsin har blivit sådär överväldigande glad, lycklig på riktigt, av det. Knappast.
En del av mig tänker att jag borde ge bort precis allt jag inte behöver till någon som behöver det mer, men den lata sidan av mig säger att det inte spelar så stor roll och dessutom kanske jag kan behöva alla mina pengar själv, någon gång. Och jag är ju lat. Det känns lite småkonstigt att sitta och skriva såhär, för då kommer jag känna mig ännu dummare om jag inte inom en snar framtid ger bort allt jag äger... och det tror jag ju inte att jag kommer göra, tyvärr. Men jag tror inte att alla som läser det här har gjort så heller och därför blir jag nog inte hatad av alla även om jag struntar i vad jag borde göra (dålig inställning till det hela, jag vet, men nu har jag den inställningen och då är det så).

Men nä, nu ska jag ta och dammsuga mitt rum lite för tidigare idag trampade jag på en glasram som låg på golvet (upp och ner, så ingen skada skedd, men det kan ju fortfarande finnas glassplitter på golvet även om jag plockade upp det mesta). Tänker även läsa nya numret av IKON och kanske några sidor i "Den oemotståndliga revolutionen" som jag hade med till Frizon men inte fick något läst i alls. Den boken är riktigt bra så långt som jag har hunnit i den, och kanske kan den få mig att nån gång göra vad jag ganska nyss skrev att jag borde göra (ge bort allt jag äger). Om ni har IKON så tycker jag att ni ska läsa reportaget med Shane Claiborne, författaren till boken, som finns i nya numret! Inte för att jag har läst det helt än, men det kan knappast vara helt dåligt i alla fall. Och om ni även har nr 1 2007 av IKON så tycker jag att ni ska läsa där också, där läste jag först om Shane och det fick mig att även köpa boken. Synd att han var på Frizon år 2007 och inte år 2010...
Här är en video med honom så ni får se hur cool han är. Jag diggar honom starkt! Särskilt att han har lite dålig koll på vad en iPod/mp3 är ("one of those things that has music on it") och hans galna skratt som han bland annat skrattar när han pratar om att allt brann upp. Om jag vågar ska jag nog kanske (kanske är ett farligt ord Sandra...) bli som honom någon gång.

http://www.youtube.com/watch?v=KxcU8fivPIw&feature=player_embedded

Men naj, nu måstemåste jag gå härifrån, för om drygt en timma kommer farmor och farfar hit.
Ha det bra!

100816

One step at a time

when you can't wait any longer
but there's no end in sight
when you need to find the strength
it's your faith that makes you stronger
the only way you get there
is one step at a time


(One Step At A Time - Jordin Sparks)

It's frustrating and it doesn't feel good, but hope, happiness and faith come to me and it makes me feel good. Sometimes. And maybe it's enough.

To be continued (maybe) in some confusing way...
Och nä, jag vet inte varför jag engelskar mig såhär. Tönt jag är.

10-08-07

100807

Det är nästan tre veckor sedan jag skrev här i bloggen senast.
Jag tänker en massa men jag vet inte om jag orkar få ner tankar i ord. Vissa tankar känns för ovärda och vissa för värda och sen finns det säkert en hel massa annat men det orkar jag inte heller. När jag börjar försök skriva så kan det bli lite bra men jag orkar aldrig fortsätta.
Så äh, jag skriver ingenting nu heller. Eller jo, jag kan skriva att jag igår var på IKEA och köpte ett skrivbord och när det igårkväll var halvmonterat och jag och mamma skulle avsluta för att sova så skulle jag bära in en bänkskiva i rummet bredvid och då råkade jag såklart snubbla över en av de färdigmonterade skrivbordslådorna så att ena sidan knäcktes. Tur att saker alltid (?) ordnar sig på bästa sätt. IKEA ger oss nya delar för en skada jag har orsakat, nice tycker jag. Tack IKEA.
Imorgon var det tänkt picknick med finis-Plinis men det ser ut att bli dåligt väder så näj, nåt sånt blir det nog inte. Däremot så ska RESP gå på bio, Inception. Blir säkert bra det! :)
Nu ska jag och mamma fortsätta med ihopsättandet av skrivbordet, de delar som inte är trasiga.
Förlåt för ett säkert jätteointressant inlägg. Jag kanske skriver mer senare om jag har lust med det.

100718

100718

Hur har då min vecka sett ut?

Jobbat (feriepraktiserat) åtta till tre måndagtisdagonsdagtorsdagfredag. Haft slöa eftermiddagar, i torsdags var dock Rebecka här och då var vi (jag, Rebecka och syster) ute på lite äventyr, såg på film och åt goda saker. Men annars har det varit slappt. Och trött. Även helgen. Igår påbörjade jag en storstädning som jag inte kom alls långt med (men det är ju bara att fortsätta där jag slutade). Tog också en moppetur till Kinnekulle Camping för att en liten kort stund träffa en viss underbar vän vid namn Paulina i receptionen och där stod även en Linda och det var ju trevligt minsann. Idag har jag bara slöat, slöat och åter slöat.
Imorgon ska jag gå upp tidigt och jobba igen, läskigt. Men en vecka går ganska snabbt så det här ska jag nog klara. Jag trivdes ju trots allt ganska bra denna veckan. Och sedan är det bara en vecka kvar och en vecka har nog inte slutat att gå ganska snabbt då, så jag ska nog klara sista veckan också. Sedan är det augusti och förmodligen halvflytt som gäller och elfte till femtonde är det Frizon och den tolfte fyller jag år. Sexton år. Sexton år innebär att jag får lite mer tillgång till mina egna pengar på banken (föra över pengar själv på internet) också får jag börja övningsköra. Det är väl de bra grejerna jag kommer på just nu med att fylla sexton. Födelsedagar är inte så roliga, de är ju inte mer speciella än andra dagar på året. Fast det kan ändå vara lite sådär roligt att ha en dag då man har en anledning (som egentligen är en ganska konstig anledning, men som ändå funkar) till att göra dagen lite extra bra för sig själv. Men just nu känner jag mig inte jättepepp på att fylla år. Och inte jättepepp på att åka till Frizon heller. Men det är ju ändå mer än tre veckor dit så jag får se om jag hinner bli lite mer sugen på att åka dit. För dit ska jag ju i alla fall, vare sig jag vill eller inte. Jag har ju köpt festivalpass och även om jag sitter dagen innan och tror att det kommer bli skitdåligt så kan jag ju inte veta säkert och då vore det ju lite idiotiskt av mig att inte åka.
Men nä, nu ska jag inte sitta mer och skriva om hur gärna eller ogärna jag vill åka till Frizon, jag ska sova nu.
God natt!

10-07-13

Se skillnaden.

De första sökresultaten som kommer upp när man skriver i googles sökruta:

How to be
good
happy
cool
funny
good nick hornby
a hacker
a serial killer
torrent
charming
emo

Hur man blir
av med en kille på 10 dagar
rik
miljonär
gravid
smal
vig
smal snabbt
modell
brun
längre

10-07-12

. Så äre.

Lite sömn skulle behövas men mitt rum är äckligt varmt och jag känner inte för att försöka sova nu... funderar förövrigt över om de närmst kommande tre veckorna ska genomlidas (inte för att det var så hemskt egentligen, allt gick ju typ ganska bra men det var på flera sätt lite jobbigt ändå) eller om man ska försöka göra något bra av dem. Svaret borde vara självklart.

10-07-11

100711

Jag har just nu inget minne av vad jag gjorde förra helgen efter att jag bloggade sist. Jag tror att jag hade en lathelg bara. På måndagen tog jag och Paulina i alla fall en tur till Hjo och träffade Patricia och Josefina.
I tisdags gjorde jag väl typ ingenting men i onsdags så åkte jag till Kinnekulle camping och hälsade på Paulina någon halvtimma innan hon slutade och vi åkte hem hit där hon och Emelie skulle öva inför Bäckatrampen. När de hade övat färdigt tog vi en tur till Lugnås och Vänern och sedan blev det filmtittning hos Caroline, och filmen var bara helt sjuk...
På torsdagen så var det Bäckatrampen på kvällen då Paulina och Emelie sjöng och spelade lite, så det var jag och lyssnade på.
Och sedan, i fredags och i lördags så har jag tillbringat den mesta tiden i Uddevalla (Trollhättan lite också) hos min mormor och morfar, tillsammans med mamma och Emelie. Träffat lite kusiner och så och det har varit trevlig :) Dock så blev jag nåt så sjukt trött igår, när vi kom hem hade jag nästan lite svårt att hålla mig vaken.
Idag har jag bara varit hemma, suttit och tänkt på imorgon. Imorgon, då börjar jag min feriepraktik. Får väl se hur det går. Nu ska jag ta en cykeltur för att få lite frisk luft och kunna tänka klart, typ.

10-07-03

100703

Gårdagskvällen var ju lite gräjt å sådär med grillning vid sjön i Mariestad med Rebecka, Paulina, Emelie, Sara, Andrea, Emma och Elise. Dock var själva grillningen sjukt misslyckad till en början då vi lade hamburgare på pinnar (grenklykor typ) och det resulterade mest i brinnande pinnar och sandiga, askiga och upplösta hamburgare. Men hamburgarna blev ju grillade till slut och smakade ganska gott trots att det blev lite knastrigt i munnen av sanden. (Y) Sedan var Emma och Elise så snälla och åkte iväg och hämtade ett grillgaller så att resten av maten kunde grillas och förbli fräsch.
Vid typ 10, halv 11 någon gång så ville Emma så gärna ha glass på donken så hon och Elise åkte dit på moppe medans vi andra gick/cyklade och kom dit x antal minuter rätt senare (jag vet inte när de kom dit men jag antar att det var ganska många minuter tidigare än oss). Där åt jag en glass och drack lite läsk vilket gjorde mig helt sjukt äckligt mätt.
Och det här känns bara som helt ointressant info, därför tänker jag inte skriva mer. Ska nog gå ut i skuggan med en glasstrut med rött papper med en glad gubbe på. Det ryktas om att det ska vara varmare ute än inne så därför drar jag mig lite för att gå ut men förhoppningsvis känns i alla fall luften lite fräschare än den här på mitt rum.
Och förresten, pappa nämnde något om vattenspridare förut... det ordnas kommunalt vatten här och då var det tydligen bra om man lät det vara igång lite eller nåt sånt. Det skulle ju hur som helst vara sjukt skönt att svalka sig i den! Vet dock inte om pappa har satt igång den. Får gå och kolla. Hejsvejs.

10-07-01

100701

Jag kom precis på att det är juli. Första juli. Tiden går fort och rätt som det är så kommer sommarlovet vara slut, men jag vet inte om det gör mig så mycket. Jag ville att sommarlovet skulle vara långt, riktigt riktigt långt. Fast skit samma egentligen, förr eller senare tar det ändå slut så vad spelar det för roll när? Eller jo, det spelar nog roll. Man vill göra något vettigt av tiden. Jag vill så mycket men har ingen motivation. Vill hinna tänka (som om jag inte gör det?)...
Fast det kommer i alla fall inte att vara riktigt som andra somrar då jag bara går hemma och gör ungefär samma saker hela tiden. Eller ja, nu är det ju så. Men om en och en halv vecka börjar min feriepraktik. I tre veckor ska jag jobba på äldreboende. Lite läskigt, lite jobbigt. Men det blir nog jättebra ändå, det blir det väl alltid på något sätt!

Idag vaknade jag tidigt och var pigg, glad och hungrig så jag gick för ovanlighetens skull upp nästan direkt. Åt frukost och efter det har jag lyssnat på musik (har alldeles totalknarkat en video på youtube i några timmar nu medans jag har gjort annat), läst lite i She said yes, läst bloggar och städat mitt rum. Mitt rum som är så äckligt dammigt för att jag alldeles för sällan städar det ordentligt. Där emellan blir det bara en massa massa småstädningar på mitt eget lilla vis. Så även idag. Istället för att bara plocka i ordning på alla saker och lägga dem någonstans där de får plats, damma och dammsuga - klart, så vill jag hela tiden börja med det lilla, rensa bort någon liten pryl här och där och ta lite i taget. Det är ju också ett sätt, dock kanske inte det bästa eftersom man aldrig blir klar. För som sagt, mitt rum är äckligt dammigt och när man plockar bland saker blir det inte direkt bättre. Men då inser jag ju i alla fall att jag måste få bort dammet.
Kollade lite på mina gamla skolfoton förut. Jag var typ liten och nästan lite gullig när jag var sex år. Man kanske inte får tycka att man själv har varit gullig men nu gör jag det ändå. 2008-10-18 funderade jag på varför det ska vara så svårt att tycka om något med sig själv. Och om man väl gör det så är det ändå svårt att erkänna det (jag tror åtminstone att det är så för de flesta, sedan finns det väl undantag och det är ju bra). Och jag vet att jag funderade på det då eftersom jag skrev ett blogginlägg om det i min första blogg. Bland de allra första blogginläggen jag gjorde. Barasånivetdetalltså.

Nu funderar jag om det är bra eller jättedåligt att blogga. Tyvärr så kommer jag inte fram till något, så jag struntar i vilket. Jag skulle sakna att blogga om jag slutade. Även om inte så många läser, det är ju trots allt inte därför jag bloggar.

Men nu ska jag inte blogga mer, inte just nu alltså. Jag ska till och med sluta lyssna på musiken jag har lyssnat på hela förmiddagen nu.
Hejdå.

10-06-29/30

100630

Någon solnedgångstitt blev det inte igår. När jag gick ut hade solen redan gått ner (haha, först skrev jag "gått ut" men jag kom på att; nej, så hette det visst inte). Jag som tyckte att det såg så ljust ut innan. Men okej, tydligen är det väldigt ljust vid solnedgången så här års eller så handlar det bara om att jag bor på fel plats, Kinnekulle är liksom lite i vägen. Det hade nog varit bättre att befinna sig uppe på berget. Hur som helst, jag var ute ändå, det var fullmåne och riktigt mysigt. Tittade på en massa fina hästar som ibland helt plötsligt blev lite galna. Också var jag lite allmänt konstig, satt och tänkte lite... insåg något inte alltför trevligt vilket lite smått förstörde min annars så mysiga nattpromenad. Men det var trevligt ändå. Jag var vid Höga bergen i någon halvtimma och när jag kom tillbaka så stannade jag ute och lade mig i hängmattan en stund. Hade nästan lite planer på att dygna i min ensamhet men det blev alldeles för tråkigt bara efter en liten stund så jag gick in och sov i stället. Det var bra mycket trevligare.

Idag har jag inte alls fått veta gymnasieintagningsresultatet, jag trodde att det var idag men när jag gick in på hemsidan såg jag att det tydligen var imorgon. Hmm, undrar om det läggs upp redan vid tolvslaget i natt? I så fall kan jag nästan lika gärna stanna uppe och kolla direkt. Det är ju faktiskt bara 50 minuter kvar och det är sommarlov! Så skit samma om jag sover en timma mindre.

Även idag har känts som en ganska ovärd dag. I och för sig så har Paulina varit här så jag har träffat henne, och det är ju inte särskilt ovärt. Väldigt värt faktiskt tycker jag. Saken är den att hon var här för att hon och Emelie skulle öva låtar till Bäckatrampen (hmm, hette det så?) och då blidde det så att jag satt i soffan typ hela tiden och lyssnade på dem. Och det var trevligt, lät bra och allt så jag menar inte att det var ovärt... inte egentligen... men ja. Ni fattar nog. Jag har inte fått gjort särskilt mycket. Precis som alla andra dagar.

Förresten, för några dagar sedan, typ i fredags, lade jag upp en auktion på en klänning på tradera. Satte utropspriset på en krona och valde att den skulle avslutas idag. I lördags såg jag att någon hade bjudit en krona, och då blev jag glad eftersom jag knappt räknade med att få den såld. I söndags när jag kollade hade priset stigit till tre kronor och det kändes riktigt bra. Trodde verkligen inte att priset skulle stiga så mycket mer efter det, så gissa om jag blev förvånad idag när jag loggade in på tradera och såg att klänningen till slut blev såld för 71 kronor! Jag ville mest bli av med klänningen, men nu tjänar jag ju faktiskt lite pengar på det också. Gräjt, tycker jag (Y) Även om jag inte kan påstå att jag känner något behov av pengar just nu. Har ju min lilla konsumtionsstrejk. Och snart ska jag jobba också, så kommer få ännu mer pengar som jag inte behöver nu.

Nu har det blivit den 30:e juni 2010 och jag har loggat in på www.gymnasiumskaraborg.se och sett att jag har kommit in på mitt förstahandsval. Jag har ju egentligen aldrig tvekat på att jag skulle komma in där, och det är ju där jag vill gå så det känns ju bra. Men samtidigt lite... sorgligt. Att det är bestämt nu. Jag vill ju gå på mitt andrahandsval också! :( Och kanske till och med mitt tredjehandsval. Haha, synd att man inte kan gå ett år på varje linje... men nej, det blir nog bra så som det har blivit!

Haha, det känns lite failed att jag har suttit och skrivit 18 rader på typ en timma (mellan att jag har skrivit om gymnasieintagning två gånger). Men bara så ni vet har jag inte skrivit hela tiden.

Nu ska jag sova. God natt!

10-06-28

100628

Sitter och läser igenom gamla blogginläggsutkast och funderar över det som står i dem. Vissa saker har jag skrivit lite sådär lagom döljande vad det egentligen handlar om så nu vet jag inte ens själv riktigt vad det var jag skrev om. Som det här till exempel;

"Tänker, och nu minns jag drömmen. Mardröm eller vad? Saken är den att jag egentligen inte minns vad drömmen handlade om. Typ djur tror jag. Men jag minns typ ingenting av det. Jag minns bara den där lilla detaljen, hur liten den nu egentligen var. Skrämmande, det var den i alla fall. Just för att det inte var en random overklig skräckis. Det kunde lika gärna varit på riktigt, så egentligen var det inte så konstigt. Men jag drömmer aldrig verklighetsbaserade mardrömmar annars, och så gör jag det nu liksom. Det skrämmer mig att det får mig att drömma mardrömmar."

Jag har ingen aning om vad jag drömde, och just därför kan jag visa det nu. Jag vet vad det är, men jag har inget minne av vad jag kan ha drömt. Fast skit också, nu kom jag nog ihåg det ändå. Kanske. Och det var inget roligt. Fast jag fattar den inte... för jag kommer ihåg så lite och det gör att jag inte riktigt fattar varför den var så hemsk. Aja, skit samma, det är nog egentligen bara bra att jag inte kommer ihåg.
Men det var kul att läsa en del annat jag har skrivit.

Idag har jag gjort sjukt ovärda saker; sovit halva dagen, ätit, suttit här vid datorn, vilat och spelat munspel. Fast det där munspelandet var väl ändå inte helt ovärt. Jag kan ju inte spela, men chansen att jag lär mig är ju större om jag i alla fall försöker öva (smart va?).
Planen för ikväll är att om cirkus någon timma eller så gå till stenen/berget/klippan/whatever bakom Höga Bergen och sitta där och titta på solnedgången. Inte för att jag vet om solnedgången kan vara något särskilt fin just där, men den platsen är enligt mig fantastiskt mysig när på dagen man än är där och jag bara stortrivs med att vara där och jag tror knappast att en solnedgång kan göra det sämre.
Kanske tar jag med munspelet också.
Och nu ska jag ta och se om jag kan orka skriva färdigt ett mail och skicka iväg det. Det ska väl inte vara så svårt, men för mig är det tydligen det ändå. Bara för att jag är så dålig på att tag i saker.

Btw, tiden sedan jag bloggade senast har varit rätt så trevligt och innehållit bland annat Nyhemsbesök, bad, midsommarfirande, moppetur till sjön och utsiktsplats och lite sådär.

Och oj, jag kom precis på att imorgon får man veta gymnasieintagningsresultatet. Riktigt najs tycker jag! Inte för att jag är så nervös för om jag ska komma in eller inte, men ändå. Jag är nästan mer nyfiken på vad andra har kommit in på. Och hur många de har tagit in på OPSP, jag vill veta hur stor klass jag kommer att gå i.

Men nu så måste jag sluta skriva, annars kommer det säkert sluta med att jag sitter kvar här halv elva då jag vill vara någon kilometer härifrån och titta på solen. GOD NATT! :)

10-06-15

2:37

"It's an ordinary day at school, in an ordinary high school somewhere in Australia. Time is 14:37 when a student is dragged out of a toilet with arms cut open. Who is tired of life? The film begins on the morning of that day, when we meet six of the school's students on their way to what they believe to be an ordinary school day" (text kopierad från voddler)

Jag vet inte vad jag tycker... Den var bra. På många sätt. På vissa sätt var den mindre bra. Intervjuerna förstörde lite, de gjorde att filmen kändes mindre verklighetstrogen. Fast samtidigt vet jag inte hur filmen hade blivit om de inte hade haft med de delarna.
2:37 var en sådan film som växte allt eftersom och blev bättre och bättre, men den blev även hemskare och därmed jobbigare att se. Usch. Fast bra ändå. Absolut sevärd.

10-06-15

Bloggefterlysning!

Nu efterlyser jag tips på bra bloggar, men inte vilka bloggar som helst. Jag vet inte om det kommer ge något resultat med tanke på att jag inte har överdrivet många läsare (men jag är glad för de jag har, ofc). Men det skadar inte att testa.

1. Bloggar på rumänska.
Ja, inte vet jag om folk ens bloggar i Rumänien, och jag är tveksam till om det är särskilt många svenskar som i så fall läser bloggar på rumänska. Men det är värt ett försök. Jag vill läsa bloggar på rumänska!

2. Bra bloggar på norska och engelska.
Där skulle jag väl kunna leta själv, men jag orkar inte. Helst något annat än modebloggar och fotobloggar.

3. Bloggar på spanska.
Om typ vad som helst, men det skadar inte om de är bra.

Ja, jag hade typ tänkt att bli språknörd i sommar... haha.


Psst. Ni får gärna tipsa om era egna eller andra bloggar som är på svenska också. I det här inlägget är det okej att göra reklam. I vanliga fall publicerar jag inte de där äkta reklamkommentarerna. Men nu så! Passa på och kommentera om ni vill synas.

10-06-15

Bloggefterlysning!

Nu efterlyser jag tips på bra bloggar, men inte vilka bloggar som helst. Jag vet inte om det kommer ge något resultat med tanke på att jag inte har överdrivet många läsare (men jag är glad för de jag har, ofc). Men det skadar inte att testa.

1. Bloggar på rumänska.
Ja, inte vet jag om folk ens bloggar i Rumänien, och jag är tveksam till om det är särskilt många svenskar som i så fall läser bloggar på rumänska. Men det är värt ett försök. Jag vill läsa bloggar på rumänska!

2. Bra bloggar på norska och engelska.
Där skulle jag väl kunna leta själv, men jag orkar inte. Helst något annat än modebloggar och fotobloggar.

3. Bloggar på spanska.
Om typ vad som helst, men det skadar inte om de är bra.

Ja, jag hade typ tänkt att bli språknörd i sommar... haha.


Psst. Ni får gärna tipsa om era egna eller andra bloggar som är på svenska också. I det här inlägget är det okej att göra reklam. I vanliga fall publicerar jag inte de där äkta reklamkommentarerna. Men nu så! Passa på och kommentera om ni vill synas.

10-06-11

Så var det slut

Tre år på Fornäng.
7E, 8E, 9E.
Det har inte varit tre perfekta år, långt ifrån.
Sjuan var kaos.
Vi var klassen som behövde extra föräldramöten för att det var så stökigt.
Vi var klassen som fick en viss lärare att börja gråta och hämta rektorn, jag antar att resten vissa stunder kanske inte var långt ifrån även om de var bättre på att hantera oss.
Vi var klassen med kaotiska NO-lektioner då sladdar med eluttag som hängde i taket flög genom hela klassrummet, sudd och säkert en del annat kastades runt, vatten sprutades ur blomsprutflaskor (?), läraren flydde klassrummet, man hade smått panik och jag vet att jag satt på golvet, gråtfärdig, en fysiklektion (vattenkrigslektionen var det, och just det ja! sånt där torkpapper, genomblött sådant, kastades runt också då har jag för mig.).

Förhoppningarna jag hade på tre roliga högstadieår gick aldrig i uppfyllelse. För tre bra år har det då verkligen inte varit. Jag har nog under största delen av de här tre åren ogillat min klass, mer eller mindre. Det har alltid varit upp och ner och efter varje bra stund som har gett lite hopp om att det kanske ska fortsätta bra igen så har det alltid varit något som har fått det hoppet att försvinna igen...

Men ändå, även om det var dåliga stunder till och med det sista, så har allt blivit så otroligt mycket bättre. Jag gillar min klass, som inte längre är min klass. Den har alltid varit speciell, bara för att det har varit just vi. Jag hade inte velat byta klass för då hade jag missat alla bra stunder. För de har absolut funnits, och de har blivit fler och fler.
Vi har gått från att ha varit en totalt splittrad klass till att faktiskt ha en helt okej klass-sammanhållning det sista.
Efter ha gått mer i stort sett samma personer i tre år så har man fått se många sidor hos alla, och kanske har jag fått lättare att uppskatta de bra nu bara för att jag även har sett en hel del dåliga. I början undrade jag om vissa av mina klasskompisar överhuvudtaget hade några bra sidor. Nu tvekar jag inte längre. Det har de, det vet jag nu. Det kanske dröjer innan man får se dem men förr eller senare kommer de fram.

Jag kommer inte att minnas allt från högstadiet med glädje men jag är glad över hur det slutade. Det var nu vi var som bäst, som en klass. Och man ska sluta när man är på topp. Den här dagen hade varit ännu mer efterlängtad om jag inte hade trivts med min klass, och saknad är inte roligt men det är i alla fall ett tecken på något bra och även om skolavslutningen var lite jobbig för att man skulle säga hej då till alla så var jag så otroligt glad idag. För vet ni? 9E, vi blev något bra till slut! Jag kommer minnas klassen som något bra, för det var så vi slutade.

Nu känner jag att det här ändå lät lite för negativt, men läs bara det sista några gånger isåfall. För det var vad jag skulle säga med detta, och att kommer sakna alla! I klassrummet när vi sa hejdå så var jag ändå glad, av den anledningen jag har skrivit; att det blev ett bra slut och ett fint minne. Men när jag satt i bussen utanför skolan kom det faktiskt några tårar, det var väl då jag insåg att det var slut. Jag ska inte tillbaks dit och träffa hela min klass samtidigt igen. Men det är dags att gå vidare, gymnasiet nästa! Byebye 9E, min klass <3

10-06-10

100610

Supén i tisdags var typ toppenbra! :) Kom hem vid tolvtiden, gick och la mig och gick upp halv tolv igår. Gjorde sedan i stort sett nothing tills mormor, Sofia, Mikael och Cornelia kom hit lite och sedan åkte vi till Eleonor som tog studenten. Det var trevligt det! :) Kom hem vid halv tolv eller nåt och då fixade jag min hatt (som skulle föreställa ett torn) tills idag så somnade inte förrän ett eller något. Sedan sov jag lite halvkasst, vaknade vid typ halv fem men slumrade nog till lite igen. Sedan lyckades jag göra samma grej som förra torsdagen, nämligen gå upp en timma för tidigt, fast den här gången gick jag ändå bara upp en halvtimma för tidigt. Jag trodde att jag hade försovit mig, men klockan var bara kvart över sex. Så jag har varit trött idag...
Idag i skolan har vi sett på teater (som var jättebra!), varit utklädda efter olika teman i klasserna och spelat brännboll. Klass 9E förlorade alla matcher, ofc. Men vi är vana... Dagen har varit helt okej men jag är som sagt trött.
Nu sitter jag här och försöker klippa ihop en liten video på Jaycut, men internet är dumt så uppladdningarna av videoarna avbryts hela tiden. Har lyckats fixa ihop litegrann i alla fall.

Nä, jag har inget intressant att skriva. Ville bara uppdatera lite. Tjarå.

10-06-08

100608

Om två timmar åker jag på supé.
Det känns mer och mer att högstadietiden verkligen är slut snart. Idag städade vi ur skåpen och lämnade tillbaks nycklarna. Efter sjuan och åttan hade man i alla fall kvar grejer i ett skåp under sommaren, och man var helt säker på att man skulle tillbaka. Men även om man fortsätter med gymnasiet nu så är det ju något nytt. Och jag ska faktiskt inte tillbaka till samma skola igen... det känns lite konstigt faktiskt. Men jätteskönt också. Jag är trött på detta nu, de här åren har inte varit något vidare roliga. Klassen var hemsk i början, nu har vi betydligt bättre sammanhållning (även om den är långt ifrån perfekt) men istället har vi fått mer problem med vissa lärare som ingen trivs med. Så det ska bli skönt att komma därifrån. På fredag är det slut!

När jag kom hem från skolan så kollade jag igenom min bildmapp lite, kul att se grejer från sjuan och så som jag helt hade glömt bort!
När jag får tid ska jag nog gå igenom min pärm lite också. Slänga en del papper och läsa lite skolarbeten som jag har gjort. Det brukar faktiskt vara rätt kul, beror förstås på vad det är men.

Nu ska jag gå och duscha så att håret hinner torka tills det är dags att åka sedan. Jag vet fortfarande inte hur jag ska ha håret. De flesta andra verkar planera att vara riktigt fixade men jag orkar inte riktigt bry mig. Varför? Det duger väl bra med den frisyren jag har i princip varje dag, fläta i luggen (bara för att jag inte orkar fixa min lugg så att jag kan ha den kort) och resten av håret hängande. Kläderna och skor har jag ju tänkt igenom, men det var ju ändå "om slöjdklänningen blir bra tar jag den, annars kan jag ha nyårsklänningen, jag orkar inte köpa nåt nytt". Slöjdklänningen blev inte alls så jättebra men jag ska ha den ändå. Det är ju roligare än en klänning från Gina Tricot.

Men nu ska jag gå, hejhopp.

10-06-08

Don't worry, be happy?

Jag undrar när jag ska lära mig.
Lära mig att jag inte behöver gå omkring och oroa mig i onödan, det brukar ändå alltid ordna sig på något sätt och bli bra till slut. Att inse det gör mig förstås glad, det är ju alltid skönt när något löser sig. Det känns ju jättebra att ännu en gång kunna slappna av och känna mig lite mer hoppfull eftersom det faktiskt ordnade sig. Kan det ordna sig en gång så kan det göra det fler gånger. Samtidigt så blir jag arg - arg på mig själv för att det ändå blev ännu en gång. För det har varit likadant så många gånger förut, men ändå kan jag inte låta bli att oroa mig. Och det är inte alltid oron är värst för det som borde kännas värst... det är oftast ganska obetydliga, men av olika anledningar ändå jobbiga, saker som jag går omkring och oroar mig för. Därför blir jag lite extra arg för att jag inte lär mig. Det skulle trots allt inte vara någon katastrof om det inte gick bra. Men det är ju just det jag aldrig klarar av att inse.
Det verkar som att jag aldrig kommer lära mig...

10-06-07

100607

Idag är det måndag. Jag har varit i skolan och där var det musiktävling på NO:n, rast på matten och sedan fotbollsmatch mellan niorna på Fornäng och Västerby (de två högstadieskolorna i Götene). Fornäng (min skola) vann! :)

Just nu känner jag mig lite nervös för allt och inget, typ.
Klockan fyra ska jag ringa till min feriepraktikplats, jag borde ha pratat med dem för flera veckor sedan egentligen men jag är alldeles för feg, så jag bara drar ut på det. Men någon gång måste det ju göras, och förhoppningsvis blir det idag.

AJ, mtit huuvd gör ont. Säådr hlet psögilltt braa.

Imorgon kväll är kvällen då jag ska bli lång. Då är det supé och jag ska gå i mina klackskor. Jag är inte alls van vid att gå i dem, har kanske haft dem någon timma sammanlagt här hemma, men jag hoppas att det går bra! Jag lär ju inte vara osynlig när jag blir så lång i alla fall.

Nu har jag inget mer att skriva, mitt huvud gör fortfarande ont och jag ska bara försöka slappna av istället.
Hej då!

10-06-06

Icke-konsumtion

Jag har länge velat testa att ha en period då jag inte köper någonting. Problemet är bara... ja? Jag vet faktiskt inte vad problemet är. Jag började väl faktiskt med detta typ förra sommaren, fast jag bröt mot mitt köpförbud lite titt som tätt. Jag var väl inte tillräckligt motiverad att stå emot. Man är så sjukt konsumtionsberoende, eller nåt. Ändå mår man bättre av att låta bli. Jag är inte den som köper kläder och prylar precis hela tiden, jag är inte särskilt shoppinggalen, men jag har ändå svårt att låta bli när jag hittar något jag vill ha.
Nu känner jag mig i alla fall lite peppad att försöka igen. Jag vet inte om jag är tillräckligt motiverad, men jag vill försöka. Jag kan klara det och jag vet att jag inte behöver köpa en massa saker egentligen. Fast begagnade saker kanske ska vara undantag. Det är ju trots allt bra mot både miljön och andra att handla på second hand, och får jag inte köpa något annat än begagnat så kanske jag börjar gilla det mer istället. Mobilrefill måste jag få köpa också. Och mat/fika när det är nödvändigt, det vill säga när jag är hungrig!


Nu ska jag gå ut och tänka igenom det här. Det kan bli superbra om jag bara tar tag i det. Jag kan känna mig superbra om det blir superbra.

10-06-06

Bloggy

Jag fick för mig att jag ville kunna mobilblogga. Så jag testade att göra det här på bloggen men min omoderna mobil kunde tydligen inte skicka sådana mms som blogg.se vill ha. Jag fattar inte riktigt vad felet var, jag kunde ju ändå skicka bildmeddelanden, men skit samma. Jag testade twitter istället men jag kunde inte nvända mobilen till det heller. Så slutligen fick det bli bloggy, där man kunde skicka helt vanliga sms! (Y)
Nu gäller det bara att bloggys facebookapplikation ska fungera också, nu får jag inte upp inloggningsrutan när jag försöker. Men om den börjar fungera så blir jag glad :)
Vet inte hur mycket jag kommer använda bloggy, vi får se om det är bra helt enkelt.

Snaddras på bloggy

10-06-06

100606

Idag är det Sveriges nationaldag. Det är en härlig morgon, mitt fönster står öppet och solen lyser. Jag sitter och lyssnar på coolingen Rapparen Sophia men snart ska jag äta frukost, börjar bli lite hungrig nu.

Igår var jag på picknickkalas hos kusin Linnéa och det var really najsigt.
Men jag inser att jag nog borde öva lite på brännboll... eller så kör jag den stilen på torsdag som jag gjorde igår; att skjuta rakt på brännaren. Jag träffade Erik på axeln en gång och sedan på örat också... jag fattar inte riktigt hur det kunde bli så två gånger med tanke på att jag inte ens kan sikta. Haha, jag träffar ju knappt bollen överhuvudtaget.
Stannade i alla fall till tolv och då hade vi förutom brännboll hunnit med mat, tårta, mys vid eld, rummikubb och allmänt trevligt umgänge, typ.
Väl hemma gick jag och sov ganska så direkt tror jag... och nu är jag vaken igen. Och nu är vi där jag började skriva, så då kan ni ju ta och börja läsa inlägget från början igen, haha ;D

10-06-05

100605

Sitter på balkongen och väntar på att det ska bli rätt tid att åka till Linnéas 18-årskalas. Egentligen började kalaset för någon minut sedan så rätt tid att åka har redan varit och jag sitter här färdig för att åka, men jag fick veta för knappt en halvtimma sedan att vi skulle åka senare, så det var bara att vänta ännu en stund.
Och under tiden man väntar kan man ju passa på att utnyttja att man har en mysig, halvrutten balkong att vara på, till exempel. Också kan man sjunga karaoke på karaokeparty.com.

...fast nu dog batteriet i datorn så jag fick gå ifrån balkongen och byta dator för att kunna skriva färdigt detta, utkastet sparades ju som tur var. Men jag sitter alltså inte på balkongen längre och jag sjunger inte heller karaoke längre. Men istället så kan jag ju glädjas över att jag har hittat några vykort som jag har letat (eller mest undrat var de tagit vägen, kanske letat lite någon gång) efter i säkert ett år eller ännu mer nu! :)

Nu har tiden gått och "någon minut sedan" och "knappt en halvtimma sedan" stämmer inte längre. Men tjohej, nu ska jag snart åka.

10-06-05

100605

Jag har lite smått panik. Igår skulle vi lämnat in spanskatextböckerna på lektionen men jag hittade inte min i skåpet så jag tänkte att den måste ju vara hemma då... Men jag hittar den inte hemma heller och dessutom så är jag rätt säker på att jag tog med boken till skolan i tisdags då jag hade prov, jag har bestämt för mig att jag satt och läste i den på morgonen samma dag i skolan. Frågan är bara var den tog vägen sedan. Förhoppningsvis ligger den i skåpet, jag var kanske bara alldeles för stressad när jag letade. Annars har jag typ glömt den i uppehållsrummet och då är den väl typ puts väck eller så har den råkat hamna i någon av mina kompisars skåp. Åh, jag har aldrig verkligen slarvat bort en skolbok, så det vore ju riktigt oturligt om jag har lyckats med det nu precis när vi slutar och måste lämna in böckerna... men nu ska jag inte tjata om det mer.

Igår var det mest rätt slappt på alla lektionerna, fick veta en minst sagt trevlig sak på matten och på spanskan fick jag tillbaks mitt prov och det hade gått bra. Fick inte veta mitt slutbetyg men jag hoppas hoppas hoppas! :)

Efter skolan åkte jag, Josse och Sofie till Lidköping, vi gick i lite affärer och åt pizza. Sedan åkte Josse hem men jag och Sofie åkte till Götene där det var trubadurkväll på café Esperanza. Det var riktigt mysigt. Mysig musik av helt fantastiskt duktiga människor; Magdalena Segerstig, Rebecka Höög, Robin Toller Hovler och Annelie Mattsson.
Vi åkte hem vid typ halv tio och när jag gick på vägen mot huset där jag bor var jag bara tvungen att stanna en stund och lukta på syrenerna. Jag tror att jag gillar sommaren. Fast jag gillar vintern också. Jag hade inga som helst problem med att vintern var lång, det var underbart! Men jag hade inte heller några problem med att vintern tog slut, värmen och solen kom och att träden började bli gröna. Det är också underbart! Och det är underbart att jag tycker att det är underbart.

10-06-03

100603

God morgon. Jag vaknar som vanligt av väckarklockan, ligger och halvsover och snoozar mobilalarmet en stund. Precis som vanligt. När jag kollar på min lilla rosa väckarklocka och ser att klockan är kvart i så börjar jag tänka på att jag kanske måste gå upp snart... men nä, jag orkar inte så jag ligger kvar en kvart. Då går jag i alla fall upp, för annars får jag jättebråttom tänker jag. Så jag går ner, och börjar fundera över varför ingen annan är uppe! Då går jag och kollar på klockan en gång till. Precis som när jag kollade tidigare så är klockan prick sex. Men det förstås, jag brukar ju gå upp kvart i sju och inte kvart i sex.

Yes, så såg mitt uppvaknande ut. Men jag var rätt pigg och framförallt väldigt hungrig när jag väl hade gått upp så jag gick och åt frukost och nu satte jag mig här för att skriva lite i bloggen.

Igår var en alldeles toppenbra dag. Först sovmorgon innan klassen åkte och spelade fotbollsgolf. Själva fotbollsgolfen var inget jag direkt hade sett fram emot och det var inte superkul heller (fast jag fick faktiskt pris för att jag kom sist, förra gången jag kom sist hade de inget sådant pris), men det kändes så sjukt bra att vi lyckades göra något roligt med klassen och faktiskt fixa att ha bra sammanhållning nu det sista. Vi grillade, solade och hade vattenkrig efteråt. Fast jag var inte så involverad i vattenkriget, servade de andra med lite vattenflaskor bara ;)
Vid halv två var vi tvugna att åka tillbaka till skolan och ha elevens val. Och nu när vi inte hade haft några lektioner innan så orkade jag faktiskt göra något vettigt utav lektionen så jag satt och kollade på typ två och ett halvt avsnitt av Anaconda en Español.
Efter skolan tog jag, Josefine, Rebecka och Sofie bussen till Skara och sedan vidare till Skövde där vi gick runt och kollade i affärer och så en stund. Jag fick köpt vad jag hade tänkt köpa; strumpbyxor och solglasögon. Dessutom gjorde jag ett lite galet, men roligt, spontanköp. Vet inte om jag ska berätta vad det är jag har köpt... det är något jag ska använda på supén på tisdag och det är roligare om det blir en överraskning, haha. Fast med tanke på att det förmodligen inte är så många från klassen som läser min blogg så skriver jag det här ändå.

Jag är ca 174 cm lång. När jag gick i trean eller nåt hade jag ett par sandaler med kanske två-tre cm hög klack, och den var bred. Sedan har jag inte ägt några mer klackskor, mest för att jag har tyckt att det verkar obekvämt att gå i, men också för att jag redan är lång och helst inte vill bli ännu längre. Men igår köpte jag ett par skor med 9 cm kilklack. Så jag blir 183 cm lång. Galet, roligt. Men jag gillar verkligen skorna, så jag köpte dem inte bara för klacken. Haha.

Nu ska jag gå och duscha minsann, sedan åka till skolan och ha sista-lektioner i några ämnen. Sista-lektioner är kul, brukar alltid vara lite slappt med betygssnack och så.

Shoowepp.

10-06-01

100601

Här sitter jag. Hej.
Jag har på mig min klänning som jag har sytt själv i slöjden, idag fick jag förresten veta att den gav mig MVG. Yeäh. Det känns bra. Spanskaprovet kändes också som att det gick ganska bra. Och allt känns faktiskt  överhuvudtaget ganska bra eftersom vi inte har ett enda prov kvar, och ingen läxa heller tror jag. Kanske lite hemkunskap i så fall, men jag tror faktiskt att jag skiter i det.

Imorgon blir det sovmorgon och sedan fotbollsgolfspelande fram till typ halv två då vi ska tillbaks till skolan och ha elevens val. Efter skolan blir det nog att åka till Skövde tror jag :)
Torsdag och fredag är i stort sett vanliga skoldagar tror jag men jag antar att det blir slappt ändå. Fredag kväll åker jag nog på trubadurafton på Esperanza. Sedan blir det kalas på lördag och sedan vet jag inte.

Idag måste jag nog ta och vara ute lite. Gå en promenad, cykla eller åka moppe. Eller bara sätta mig någonstans i trädgården. Jag vet inte vilket, men jag känner faktiskt för att vara ute idag! (Y)

10-05-30

100530

Jag har ganska nyss kommit hem från Uddevalla där jag har tillbringat dagen hos min mormor och morfar. Där konstaterade jag att det stora samtalsämnet var sjukdomar och besvär av diverse olika slag. Det brukar nog faktiskt vara så när man är hos dem, men jag har aldrig riktigt tänkt på det som jag gjorde nu. Jag satt i bilen hem och räknade hur många sjukdomar som på ett eller annat sätt kom på tal och jag tror att jag kom upp i 24 stycken, och det är inte omöjligt att jag missade någon. Hjärtinfarkt, MS, feber, glutenintolerans, pollenallergi, utbrändhet, skelning, död (ingen sjukdom men), diabetes, nötallergi, ryggvärk, havandeskapsförgiftning, förfrusna fötter o.s.v.
Haha, men jag ska inte klaga, det pratades om annat också (fast inte så mycket om jag ska vara ärlig). Aja, dagen har varit lite långtråkig men trevlig. 

Nu har jag anledning att vara orolig över skolan i typ två dagar till. Har fysikprov, spanskaprov och eventuellt hemkunskapsprov. Men sedan kan jag nog bara vara lugn. Åh, det känns verkligen skönt att det snart är slut nu. Jag vet inte om jag kommer sakna klassen. Det har inte varit tre särskilt bra år i skolan. Men förmodligen kommer jag sakna den ändå. Jämför man med hur det var i början av högstadiet så gillar jag min klass så otroligt mycket mer nu. Det är kanske inte så att jag stortrivs med alla nu heller, men just det att det är så stor förändring gör nog att jag kommer sakna dem mer tror jag, jag har ju sett vilka sidor hos alla som har förändrats till det bättre och jag kanske uppskattar det mer än jag hade gjort om jag hade träffat dem första gången när de var som de är nu.
Sedan så tror jag också att jag har förändrats en del. Dels har jag nog lärt mig trivas med min klass och så har jag nog blivit lite modigare också. Jag var nog rätt blyg när jag började sjuan. Jag tänkte på det en dag förra veckan när jag gick bak i klassrummet för att hämta en bok. En kille i min klass ställde sig framför mig och blockerade vägen. Det var ju lugnt, jag visste ju att det bara var på skoj och jag brydde mig inte, jag kunde skratta åt det. Men jag tänkte på hur jag reagerade på sådant när jag gick i sjuan. Jag blev rädd, det är jag ganska säker på. Jag hade blivit rädd för mina egna klasskompisar. Rädd, nervös, blyg. Typ så. Det var väl bara jag som person, jag har alltid varit ganska blyg, men inte ska man väl bli rädd för ens klasskompisar, för en sådan grej? Okej, min klass var fruktansvärt stökig och det var bara jobbigt. Jag tror inte att hade blivit rädd för sådana där småsaker om det bara hade varit det, men ändå.
Jag hoppas att det är väldigt få eller helst inga som behöver känna likadant.

Nu ska jag inte sitta här och tjata mer, jag har ändå inget vettigt att skriva just nu. Någon gång i veckan ska jag nog försöka få till något lite trevligare inlägg. Jag lovar inget, men skriver jag det här så är nog chansen lite större att det verkligen blir så än om jag bara tänker det. Tankar är alldeles för lätta att se förbi...

Men, god natt och sov gott! Och hoppas att ni alla får en bra start på veckan :)

10-05-29

haj

Gårdagen var inte så särskilt bra och jag är tveksam till om den här dagen kommer att bli bättre. Jag vill inte vara negativ men nu är jag det ändå, för halva dagen har redan gått och hittills har den inte innehållit särskilt mycket glada tankar. Fast, med tanke på att jag sitter och ler just nu så kan ju inte allt vara dåligt i alla fall. Tur är väl det.

10-05-27

100527

Dagen har varit ganska bra faktiskt.
Hade musikredovisning som jag inte vet alls hur den gick, antagligen ganska dåligt, men jag hoppas på det bästa!! :D
Hade även muntliga nationella i engelska och fick VG+, vilket jag är jättenöjd med eftersom att prata inte är min starka sida, varken på engelska eller svenska. Jag tror faktiskt jag har chans att få tillbaka mitt MVG nu, blev sänkt i vintras men jag tycker att det har gått bättre under våren.
På SO:n fick vi veta betygen, blev höjd i geografi vilket känns jättekul. Inte för att jag inte var nöjd med mina betyg som de var, men det känns alltid bra att få bekräftat att andra tycker att man har förbättrat sig.
Förresten, muntliga i engelska var det nationella provet som jag hade bävat mest för... men det kändes väldigt mycket bättre än väntat.

Efter skolan stannade jag, Sofie och Rebecka kvar i Götene. Vi gick till biblioteket där jag och Sofie pluggade lite spanska inför provet imorgon. Ett prov som jag hoppas inte har alltför stor påverkan på betygen, för jag känner att det har gått väldigt bra med spanskan det senaste, i alla fall så har Graci verkat jättenöjd, och jag vill inte förstöra det nu.
Senare gick vi till Café Esperanza där vi såg på lottdragningen till UKM. Ett bidrag från Götene gick vidare, men det var inget av de jag allra helst hade velat. Men kul ändå att det var någon! :)

Sedan jag kom hem har jag skrivit lite på min bokrecension som ska lämnas in imorgon, men den är inte klar. Känns inte något vidare bra. Jag får typ gå upp tidigt imorgon bitti och skriva färdigt. För nu måste jag sova.

10-05-26

"Det låter ju kork..."

(Rubriken har inget med texten att göra egentligen, men det var min kära vän Sofie som råkade skriva kork istället för klokt när vi pratade om en grej nyss på msn och då fick jag bara lust att ha det som rubrik + att det kanske kan passa lite till inlägget på något sätt ändå, Idon'tknow)

Jag sitter och skriver på en bloggkommentar, och nu kände jag att jag ville skriva om det här också. Jag ska inte peka ut vems blogginlägg det är skrivet till, men eftersom jag ändå inte tror att någon som du (författaren av inlägget) känner läser min blogg så tar jag mig friheten att citera en del av inlägget så att ni vet vad jag pratar om... Säg till om jag ska ta bort citatet!

Kajsa, du skrev att det var okej att jag skrev ditt namn, så jag gör det då. Men du får fortfarande säga till om du ångrar dig och inte vill att jag ska ha kvar citatet :)

"Gud kan inte ha skapat mänskan.
För att dinosaurierna fanns
redan långt före mänskligheten,
och dessutom så har man
bevis på att mänskan härstammar
från aporna.

Det finns inga bevis på att Gud fanns,
eller att Jesus, Saul, Salomon, Johannes Döparen
fanns. Medan det finns bevis av att
dinosaurierna fanns för flera 10 000 år sedan."

Bevis för att människan härstammar från aporna? Okej, det kan kanske verka jättelogiskt och det finns säkert bevis för att det skulle kunna vara så, men det betyder verkligen inte att det är så. Människor är smarta och fattar mycket, men inte så smarta att vi fattar allt.
Bara för att det kanske finns väldigt många likheter mellan människor och apor så betyder det ju inte att det verkligen var så att människorna utvecklades från aporna. Ingen nutidsmänniska var där och såg det i så fall.

Seriöst, jag tycker att det finns mer bevis för att Gud, eller åtminstone någon högre kraft, något oförklarligt, vad som helst, finns.
Jag tror inte att jorden har kommit till av Big Bang. Jag är inte så smart och insatt att jag fattar precis hur vetenskapsmännen menar att det skulle ha gått till, men hur avancerat de än tänker så fattar jag att det måste finnas någon slags början. Och ska man tänka vetenskapligt då så borde det ju vara så att någonting har skapats av ingenting. För mig går det verkligen inte ihop. Någonting kan inte ha kommit till av absolut ingenting. På något sätt måste alltihop vara så mycket större än vi människor kan fatta, och då tycker jag faktiskt att det känns logiskt att Gud finns.

Det är kanske inte direkt därför jag tror på Gud. Det säger ju egentligen inte att Gud behöver finnas utan bara att det finns något större än det här, förmodligen oförklarligt för oss människor nu och här. Så varför jag tror på Gud är väl lite en annan historia.
Men, om (eller snarare när) tvivel kommer, stora eller små, - om jag någon gång kommer tycka att Gud och allt vad kristendom heter är helt idiotiskt eller om jag bara tycker att allt är knepigt och inte fattar ett skit av hur allt kan hänga ihop och hur livet kan vara som det är (ja, det gör jag väl i och för sig inte helt nu heller) - så tror jag ändå inte att jag någonsin kommer kunna släppa tron på att en gud finns, av den enkla anledningen. Det är för ologiskt att Gud inte skulle finnas.

10-05-23

100523

Jag kan tala om att idag har varit en väldigt bra dag, faktiskt! Inte sådär att jag har känt mig glad hela dagen eller att allt har varit perfekt, men jag kan inte heller komma på något som har varit direkt dåligt så då har det nog varit en väldigt bra dag! (Y)

Dagen började tidigt, kvart i sju eller något sådant gick jag upp för att hinna duscha och äta frukost och så. Vid åtta åkte jag till Mariestad och sjöng med Ray of Light på konfirmationsgudstjänst i pingstkyrkan. Vi var nog nio som var med och sjöng, men det gick riktigt bra ändå! Och gudstjänsten var bra den också :)

Sedan jag kom hem har jag väl egentligen inte gjort så väldigt mycket vettigt, förutom att sy. Klänningen som jag har tjatat om ett antal gånger är iprincip färdigsydd. Den blev inte särskilt bra men det ska nog gå bra att lämna in den på tisdag i alla fall. Och då måste jag ha skrivit en redovisning till den också, vilket jag egentligen inte hinner imorgon, men skitsamma. På något sätt ordnar det sig.
Men jag har lite mer grejer som jag måste göra ikväll, en hemkunskapsläxa och två bilduppgifter som ska göras färdiga. Så egentligen förstår jag inte hur jag tänker när jag sitter här och bloggar, men jag känner mig faktiskt inte så stressad och är åtminstone lite mer motiverad än jag brukar vara. Lite kanske inte räcker, jag vet inte, men det är bättre än inget :)

10-05-22

hejjagheter

Kärlek och Skövde är två av dagens 769 namnsdagsbarn enligt svenskanamn.se. Några andra som också får fira sina namn idag är Rutgert, Salvan och Diamanten.

På min födelsedag har, förutom Klara, bland annat Baby-Love, Bongo, Chenchirarat, Femte, Håll Bror och Höstblomma namnsdag.

Själv har jag namnsdag den 17 februari och 17 juni. Den 17 februari är det alldeles riktig Svenska akademins namnsdag för Sandra, och den 17 juni har Johansson namnsdag på svenskanamn.

Imorgon firar vi Darkness.

10-05-21

100521

Sitter här och äter frukost. Te med honung och mackor. Jag kom precis på hur många mackor jag har ätit. Många.
Te med honung var inte så gott som jag trodde, men effektivt mot min hals som har gjort lite ont sedan igår.
Jag har sovmorgon idag, tio över nio ska jag egentligen vara i skolan och ha lästid men vi fick tillåtelse att ta den sena bussen från Hällekis som kommer kvart över nio till skolan, istället för att vi skulle behöva vänta mer än en timma. Just nu lysssnar jag på sötingen Lisa Børud. I perioder lyssnar jag en hel del på henne, de senaste veckorna är nog hon den jag har lyssnat mest på tror jag. Det är liksom inte sådär "Åh, vad gullig hon är, jag måste lyssna för nu är jag på barnsligt humör", utan jag tycker seriöst att hon är riktigt bra! Lyssna in hennes musik på spotify om ni inte redan har hört henne :)

Nu måste jag gå och komma på någon bra frisyr att ha idag, niorna ska dansa greasedans för resten av skolan och då måste vi se lite "greasiga" ut, haha :)

10-05-20

100520

Denna veckan blev nästan helt bloggfri. Jag har inte haft någon lust att skriva, och då har jag helt enkelt struntat i det. Men jag ska sammanfatta lite vad jag har gjort.
Förra helgen var jag först hemma på lördagen.
På kvällen kom Paulina hit och vi hade det massa trevligt, jag, Emelie och Paulina. Frisering, kladdkakebak, trädgårdspicknick, tennisbanepicknick, cykeltur, sång, skogspromenad, brännboll, söta-ungar-spaning och kyrkogårdsbesök var väl vad den kvällen bestod av.
På söndagen var jag, Emelie och mamma i Jönköping hos Sofia, Mikael och lilla kusinen Cornelia, mysigt! Träffade även mormor och morfar en snabbis och det var rätt länge sedan sist så... det gillas!

I skolan denna veckan har vi haft temavecka om sex & samlevnad, fast även lite annat. I alla fall så har det betytt inga vanliga lektioner och det har varit hur skönt som helst att slippa det! Men veckan började inte överdrivet bra... Första passet var information om könssjukdomar, och när det kom till HIV/AIDS så svimmade jag. kan ju inte säga helt säkert att det var just för att vi pratade om aids, men jag kände samma känsla (som innan jag svimmade) en gång i åttan då vi såg på en film om aids så jag tror att jag har svårt för att höra om det. Av någon okänd anledning. Sedan har veckan flutit på och varit bra typ hela tiden. Man blir verkligen gladare när man slipper alla pluggkrav, det märks att nästan alla blir gladare och då blir allt roligare (logiskt ;)).
Och det har varit så otroligt bra väder så vi har varit ute en massa på rasterna i skolan och det blir man också glad av. Egentligen tycker jag att det mest är jobbigt med värme, men nu såhär när den precis har kommit njuter jag verkligen av den ändå.

Igår var jag i Lidköping och shoppade och blev nästan pank. Fast det var ändå hyfsat nödvändiga grejer jag köpte. Kofta till avslutningssupén, presenter till Rebecka som har fyllt år och Josefine som fyller år idag (grattis!), tre fotoramar som jag har tänkt köpa länge nu, en rosa pluttväckarklocka och ett par svarta jeansleggings. Jeansleggingsen var väl det enda onödiga egentligen. Fast med tanke på att jag inte riktigt gillar att de flesta av mina jeans är blåa så var det väl inte ett helt dåligt köp ändå. Jag valde mellan jeansleggingsen, som kostade 139 kronor, och ett par gråa jeans som kostade 399 kronor. Åh, jag gillade verkligen de gråa jeansen, de var supernajsiga (!!) men lite väl dyra... Så det fick bli som det blev, och jag är rätt nöjd med det också, även om jag saknar mina nya favoritjeans som fick hänga kvar på Vero Moda i Lidköping. Men jeansleggingsen är otroligt bekväma. Haha, helst hade jag nog köpt båda (Y).

Idag i skolan så var väl egentligen sista dagen med de här "temalektionerna" vi har haft under veckan, imorgon är det uppvisning av dans, utvärdering och lite sådant (typ nationella prov i kemi, som inte har nåt med temaveckan att göra, men ändå ;P). I alla fall, idag var en HIV-positiv man på besök och hade en liten föreläsning. Jag var lite rädd för att jag skulle svimma igen, men det gick bra och det lilla jag kände av var nog bara av nervositet. Han var faktiskt riktigt intressant att lyssna på!

På slutet av dagen hade vi ett pass som hette "Vem är jag? Var står jag? Vart vill jag?". I slutet av det passet fick vi ett papper där vi skulle skriva ner hur vi drömde om att våra liv skulle se ut när vi är vuxna. Eller om det egentligen var hur vi trodde att det skulle vara, jag vet inte riktigt, men jag skrev ner en del grejer som jag drömmer om. Jag har alltid varit lite av en drömmare eller åtminstone en tänkare, och nu insåg jag att jag faktiskt ganska lätt kan pussla ihop "det perfekta drömlivet enligt mig". Sedan, hur bra jag lyckades få ner det på pappret, det vet jag inte. Förmodligen inte så bra, det kändes som att jag gjorde något så litet och enkelt av något som faktiskt är seriösa drömmar för mig. Drömmar som jag mest har hållit för mig själv. Men bara två lärare skulle läsa, så det gör väl inte så mycket om det blev lite halvbra. Men jag undrar vad de skulle göra med dem. Jag tyckte att jag hörde någon av lärarna säga något som jag tolkade som att de skulle läsa och sedan göra någonting annat, utifrån det vi skrivit, som vi sedan skulle få. Vet inte om det bara var typ en kommentar eller något helt annat. Eller om jag hörde fel och att vi bara kommer få tillbaka det vi har skrivit. Det får vi väl se.

Nu är det snart helg igen och det känns bra! :D
Imorgon kväll ska jag på ungdomsmöte i Stöpen, på söndag kanske sjunga med kören på konfirmationsgudstjänst. Annars ska jag passa på att vila, och förmodligen plugga lite.

Ha det bra!

10-05-15

100515

Jag ligger för tillfället i min säng och lyssnar på Rend Collective Experiments Movements om och om igen, samtidigt som jag försöker komma på hur jag ska lyckas få ett snyggt och städat rum. I och för sig så är det inte så överdrivet stökigt just nu men det kunde varit bättre och jag vet så väl att det kommer vara total oordning om ett par veckor igen om jag inte kommer på knepet, haha. Så om någon tror sig veta hur jag borde göra vill jag veta!!!
Jag vet ju att jag till exempel kan slänga en massa papper som egentligen bara ligger och skräpar, men då är problemet att jag ogärna vill slänga sådant som kan vara till användning och därför slänger jag inte papper med stora tomma ytor. Mest för att det är dumt mot miljön att bara slänga massa saker hela tiden men kanske även lite som en protest mot det här konsumtionsgalna samhället.
Och jag ser ju hur otroligt mycket papper det faktiskt är som jag skulle ha slängt om jag inte hade börjat spara på dem, så därför vill jag ju inte sluta med det trots att jag inte har användning för allt. Men även om jag inte vill så kanske jag måste vara en vettig människa och kompromissa lite med mig själv, kanske slänga hälften?

Jag fick ett litet ryck idag och flyttade på min säng, och det blidde jag nöjd med! Det var längesedan jag ändrade på något i mitt rum, mest på grund av att det inte blir så bra när jag flyttar på min säng. Nu får sängen nämligen vara både säng och skrivbordsstol (om jag inte flyttar skrivbordet också men det vill jag inte), men det får duga. Förändring känns bra ibland.

Igår såg jag på två filmer. Först ensam på morgonen, då såg jag Hard Candy. Den var typ bara jätteskum. Men gillar man skumma filmer så är den nog absolut sevärd. För jag vet inte om jag kan påstå att jag tyckte att den var dålig, bara ganska konstig. Men det måste väl inte bara vara negativt att en film är konstig? Kan tillägga att jag när jag kollade på den verkligen inte kunde fatta vad de tyckte att man skulle få ut av att se den... men nu, idag så kanske jag började förstå lite. Eller jag vet inte, men tankarna kom i alla fall inte förrän idag. Kanske för att jag inte har sett någon liknande film förut. Sedan kanske man inte behöver se något budskap i filmer för att man ska få ut något av dem heller?
Aja, sedan så var i alla fall picknicken vid Silverfallen inställd så det blev filmkväll i pingstkyrkan istället. Där såg vi Avatar och den var bra, bättre än jag hade förväntat mig, (inte för att jag hade så mycket förväntningar men) så det var en bra kväll.

Om ungefär en och en halv timma kommer Paulina hit, och då ska jag kanske klippa hennes hår. Om jag vågar, det är väl tveksamt. Men jo, jag ska nog försöka. Det är ju kul, åtminstone när man klipper på sig själv. Antagligen lika kul när man klipper på andra, bara lite läskigare, haha.

Men nej, nu borde jag inte skriva mer. Som sagt, Paulina kommer hit om en och en halv timma och då är det nog bäst att jag har städat färdigt mitt rum.

Och nu fick jag helt plötsligt sån lust att läsa, jag saknar de där tiderna då jag nästan jämt hade ett gäng böcker hemma från biblioteket och läste. Jag får ta och åka dit snart nån gång och låna massa böcker kanske.

Hej då.

10-05-14

100514

Godmorgon!
Jag tänkte starta dagen med att kolla på film, faktiskt. Jag är verkligen ingen filmmänniska annars. Visst, jag gillar att se på film - men att såhär spontant titta på film ensam har nog hänt typ en gång i mitt liv (jag kommer ihåg att jag såg på Zuperzebran en gång när jag var ensam hemma för några år sedan, haha)! Jaja, jag får se om voddler vill fungera först, annars blir det ingen film.
Mina övriga planer för dagen är att kanske sy lite på klänningen, städa färdigt mitt rum och antagligen åka till  silverfallen med ungdomssamlingen sedan. Efteråt skulle det vara film och pizza i Mariestad, men jag vet inte hur sugen jag är att åka med på det. Annars kan jag ju vara med på picknicken vid silverfallen bara.
Borde även ringa till Helenagården för att kolla upp tider och så när jag ska ha min feriepraktik där. Men usch, jag gillar inte att ringa. Eller, det värsta  är kanske inte att ringa dit en gång. Men typ... att jag ska ringa dit och sedan träffa dem igen. Nä, jag vet inte. Vi kan nog bara konstatera att jag är feg. Jag vet ju att det kommer gå bra, så det är väl bara att göra det antar jag.
Och fy vad jag stör mig på att jag helt plötsligt, utan att själv ha flyttat på muspekaren eller nåt, skriver nån helt annan stans i texten än jag borde göra!

Nu ska jag se på film om det går, vi hörs en annan gång! :)

10-05-12

100512

Igår blidde det inget blogginlägg, men jag kan ju berätta vad jag gjorde igår nu istället. Fast jag gjorde egentligen inget som känns värt att berätta. I skolan hade vi först tre lektioner som var slöjd, hemkunskap och matte. Inga direkt jobbiga lektioner. Andra halvan av dagen hade vi gemenskapsdag med lite lekar samarbetsövningar och sånt grejs. Halva skolan hade samtidigt och vi var indelade i blandade grupper. Helt okej, lekarna var väl inte överdrivet roliga och det var en del dötid då vi satt och inte gjorde någonting. Så lite segt, men visst var det trevligt ändå. Jag var i samma grupp som Na, och det var roligt att få lära känna henne lite mer. Lite jobbigt bara att det är så svårt att förstå vad hon säger eftersom hon inte kan så mycket svenska, och jag vet inte heller hur mycket jag borde försöka prata med henne eftersom jag inte vet hur mycket hon förstår. Men annars så funkar det ju ganska bra med leenden också, som tur är! (Y)

Idag är jag ledig från skolan så det fick bli sovmorgon till tio, halv elva nån gång. Sedan gick jag upp och åt frukost. Har börjat städa lite i min byrå också och det ska jag väl fortsätta med snart tänkte jag, men jag tog en paus och satte mig här.

Jag känner faktiskt inte för att skriva någonting mer nu, får se om jag gör något mer inlägg senare idag. Ni får ha en bra eftermiddag i alla fall, så höres vi någon gång.

10-05-10

100510

Den här dagen har varit en helt okej dag. Skoldagen började med lite allmän irritation på mina klasshandledare, för att de bara svarar köttfärs på frågan vad det blir för mat och föreslår att vi ska åka till Blomberg för 5000 kronor. Fast det där var kanske egentligen inget att vara arg på, men när de är som de är (allmänt väldigt ickebra lärare) och aldrig berättar någonting för klassen (typ sådana saker som alla andra klasser får veta) så orkar man inte riktigt med dem. Sedan fortsatte dagen med fysik och slapp matte, sedan idrott med oseriöst beachvolley och basketspel. Sist bild då jag inte gjorde någonting och efter skolan så stannade jag kvar och skrev historiaprov. Med lite skumma frågor, så det gick inget vidare.

När jag kom hem blev dagen lite roligare. Jag kollade posten som vanligt när jag gick av bussen och brevlådan var typ fullproppad. Tidningen som ingen hämtade i morse, reklam i massor, några brev och ett skumt paket låg där. Åtminstone tyckte jag att paketet såg skumt ut då. En genomskinlig plastpåse med något mjukt rött i. Först såg jag inte att det satt någon lapp eller något på, så jag tänkte att det kanske hade åkt ur något större paket och hamnat i våran brevlåda av misstag. Inte jättetroligt kanske, men jag kom inte på någon bättre teori. Sedan, när jag kom in och kunde lägga ifrån mig allt annat jag hade i händerna så kollade jag på påsen igen och såg att det visst satt en lapp på. Haha. Och på lappen stod mitt namn (och adress förstås)! Innehållet i påsen var grejerna jag beställde i fredags, invirat i något rött papper. Så var det mysteriet löst och jag blev glad :D

Det jag köpte var en t-shirt och tygkasse från DEM collective. Och åh, jag gillar t-shirten! Kassen/väskan var det väl inget fel på heller, men texten som var på syntes knappt och jag insåg att det kanske var ett ganska onödigt köp. Men jag är absolut nöjd.

Måste bara berätta om en skum grej som hände för en stund sedan. Jag stod inne på toaletten, också hör jag att mamma säger "Vad vill du Sandra?". Hon var en bit ifrån och det var inte precis som att hon ropade på mig, men jag kunde ändå höra att hon sade så. Så jag frågade "Va?", för jag hade ju inte sagt något. Men då visar det sig att min mobil har ringt till mamma. Skitskumt, eftersom min mobil låg i min väska som låg på golvet i mitt rum. Jag fattar inte hur den kunde ringa upp mamma sådär... Jag antar att det låg en bok eller något över som tryckte på några knappar, för någon annan förklaring finns nog knappast, men det är ändå konstigt att det hände när jag inte var där. Jag tycker att det vore troligare om det hände när jag flyttade på väskan eller något. Skumt var det, men jag lär nog inte komma fram till vad som egentligen hände så jag ska inte lägga ner mer tid på att tänka på det nu. Den tiden behövs till bokrecensionsskrivande. Vi hörs!

10-05-09

100509

Efter senaste blogginlägget så fortsatte gårdagen med slappande och på kvällen 18-årsfest hos Rebecka.
Det var massa trevligt om man bortser från huvudvärken som jag hade nästan halva kvällen.

Idag gjorde jag en trevlig upptäckt när jag plockade bland lite grejer i min skrivbordshylla. Jag hittade ett kuvert med tre hundralappar som jag hade glömt bort. Julklappspengar, tror jag att det var. Det var likadant en annan gång, för kanske ett halvår sedan, då jag hittade fyra hundra (om det inte var ännu mer)! Haha, även om man faktiskt hade pengarna förut så känner man sig lite rikare efter en sådan upptäckt. (Y)
Jag upptäckte också att jag hade min svenskabok med mig hem i väskan, så då kan jag fortsätta på min bokrecension redan idag och slipper bli jättestressad i morgon. Mindre trevligt är att jag inte kan hitta min halvfärdiga bilduppgift som jag ska redovisa imorgon. Och det blir inte så lätt att göra om den från början heller. Aja, det löser sig väl på något sätt.

Såg förut att jag hade fått ett mail om att sakerna jag beställde i fredags har skickats, så då borde det ju inte dröja så länge innan jag får dem! Wihoo :)

Nu sitter jag här och lyssnar på skum musik och tänker på vad jag borde göra nu, nämligen skriva bokrecension! Bäst att jag slutar skriva så kanske jag tar tag i det där pluggandet någon gång, även om det lär dröja en halvtimma eller två. Eller tre. Tråkigt blogginlägg men så äre.

10-05-08

100508

Det är lördag, klockan är snart halv tio och jag har redan varit vaken en stund. Vaknade nog vid halv åtta eller något sådant, trots att jag gick och la mig efter tolv i natt. Inte riktigt likt mig, jag brukar oftast sova längre på helgerna, men förmodligen berodde det på att jag var hemma igår kväll (och därför inte tröttade ut mig något överdrivet mycket).
Igår var jag hemma från skolan, precis som i torsdags. Egentligen mådde jag bättre och hade säkert klarat av att åka, men vi hade orienteringsdag och det känns ju värt att åka till skolan för att trötta ut sig av orientering när man inte är helt pigg. Not. Så jag stannade hemma och vilade och det är jag glad för. Nu mår jag mycket bättre än i onsdags (då jag inte mådde alls särskilt bra).
Är bara väldigt stressad över hur jag ska hinna med allt skolarbete som måste göras.
I torsdags skulle jag haft historieprov men eftersom jag inte var i skolan kanske jag får göra det på måndag. På måndag ska även en bilduppgift vara klar. Tills på tisdag ska jag gärna ha hunnit sy fast två volanger på min klänning som jag syr i slöjden, och jag ska även ha gjort en hemkunskapsläxa och skrivit färdigt en bokrecension. Till saken hör att jag varken har bokrecensionen (som jag har börjat lite med) eller hemkunskapsboken med mig hem, så båda de grejerna måste jag göra på måndag. Och då gäller det att jag har världens motivation att plugga på måndag. Vi får väl se hur det blir med det..

Igår kände jag lite shoppingglädje. Den bättre sortens sådan. Jag beställde två grejer och har jag tur så kommer de på posten i mitten på nästa vecka. Då ska jag berätta vad det var jag köpte.
Igår sydde jag faktiskt en del på min klänning också. Eller, jag ska väl inte påstå att jag fick mycket gjort, jag sydde fast rynktråd på en volang också sydde jag fast en volang på klänningen. Men det tog rätt lång tid och var inte helt lätt och jag var nöjd med det jag fick gjort.

Nu tycker jag att ni ska lyssna (och framförallt titta!) på den här lille killen. Jag ler stort och kan inte slita blicken från honom när jag ser videon. Urgulligt! Alla hans roliga miner, haha!

http://www.youtube.com/watch?v=ErMWX--UJZ4&feature=player_embedded

10-05-06

Btw...

...
santtus.tk fungerar inte längre. Så bloggadressen är snaddras.blogg.se. Men jag har Santtu-headern ändå, hoppas att det inte blir konstigt och förvirrande.
Jag har tagit bort alla inlägg fram till detta året, men de finns sparade på en annan blogg. Så vill någon läsa så kanske det kan gå för sig... men inte vet jag varför någon skulle vilja det. Det är förresten därför jag har några tomma kategorier, för att det har funnits inlägg i dem förut.
Sen var det nog inget mer, haresåbradå :)

10-05-06

100506

Nu har det gått några månader sedan jag skrev här sist. Tiden har gått fort, och nu är det snart sommar. Och att det snart är sommar hade inget med att jag kanske börjar blogga igen att göra men det var i alla fall det jag tänkte säga, att jag kanske börjar blogga igen. Fast vi får se. Jag kanske skiter i det. Eller inte. Det är nog kul.
Har gjort ny design som ni ser (annars får ni eff-femma, alternativt klicka på uppdateringssaken i webbläsaren), och jag är... typ nöjd. Bara typ. Profilbilden får mig att framstå som en knasboll men jag tänker nog ha den ändå, haha. Säg gärna till om det är något med designen som ser konstigt ut.

Snart sommar skrev jag, ja. Så är det ju. Tiden går sjukt snabbt och jag slutar snart nian. Jag tycker det är lite läskigt det här med tiden. Nu är ju ett år mycket kortare tid i förhållande till min livslängd än det var för några år sedan. Så det är ju inget konstigt med att det känns som att tiden går snabbare och snabbare. Just nu, i den här åldern, så spelar det ju ingen större roll. Visst, jag tycker att tiden går fort och ibland undrar man vart allt bara tog vägen, men det är ju liksom inte så katastrofalt att man inte känner att man hinner uppleva någonting. Det som skrämmer mig (ja, jag blir faktiskt lite rädd när jag tänker på det) är hur det kommer bli när man är typ 60. Jag har märkt skillnad på bara några år och börjar tycka att tiden går för fort. Nu kanske jag räknar några år som typ tre, och det är 45 år kvar tills jag är 60... Men äh, jag antar att det här även gör att man ser på tiden annorlunda ju längre tiden går. Man måste ju vänja sig på något sätt. Folk har klarat sig i alla tider och det lär väl jag göra också. Det känns bara lite konstigt att tänka på det. Fast klart lite fascinerande också, faktiskt! 

Aja, idag är jag hemma från skolan. Har varit helt slut varenda dag efter skolan den här veckan, och igår satt jag bara och frös samtidigt som jag kände mig varm (febrig typ, fast jag hade inte feber när jag kollade). Känner mig typ likadan idag, fast lite bättre eftersom jag har fått vila nu. Jag vet inte om jag håller på att bli sjuk eller om jag blir såhär utmattad av skolan. Vi har kanske inte överdrivet mycket i skolan, jag vet att en del har det mycket värre och jag är glad att jag inte är en av dem. Men jag är bara så otroligt trött på allt och känner mig pressad och stressad av minsta lilla nu, så jag har svårt att orka med skolan även om jag vet att jag kan klara det. Jag blir inte trött av att jag sitter långa stunder och pluggar, jag blir trött av att jag sitter och tänker på att jag måste plugga. Tänkandet gör att det känns ännu jobbigare och det blir allt för ofta att jag skjuter upp det som måste göras, vilket bara gör att jag tänker ännu mer på det. En sån där omtalad ond cirkel, antar jag att det är.
Jag gillar att jag är en sån som tänker mycket, jag trivs med att sitta och bara tänka, men ibland kan det bli jobbigt.
Det finns både fördelar och nackdelar med det mesta, tur då att fördelarna ofta överväger nackdelarna.
Det är som en vinst och en förlust. Vinsten är något positivt och förlusten är något negativt. Man säger att vinnaren vann över förloraren, inte att förloraren förlorade över vinnaren.
Finns det både fördelar och nackdelar finns det både en vinst och en förlust, så får man tänka då. För att sedan fokusera på vinsten, och inte på förloraren.
Inte för att jag brukar lyckas med det så ofta, men ändå.


10-02-17

..

Nej, jag ska inte börja blogga än (även om jag kanske råkade blogga nu, men det är bara ett undantag i min bloggpaus, jag måste bara skriva av mig lite. men inte om något särskilt så då får det bli att jag skriver om bloggen).
Funderar på om jag ska ta bort alla gamla inlägg från bloggen och bara spara dem i ett dokument på datorn eller nåt. När jag börjar blogga igen vill jag ha en riktig nystart, ny desgn blir det och egentligen vill jag börja om från början med inläggen också. Jag skulle ju kunna starta en ny blogg men det tänker jag inte göra, det räcker för mig att ändra på den här. Har haft flera olika bloggar förut men nu tänker jag allt hålla mig till denna.
Ja, det får nog bli så att jag tar bort inläggen från bloggen. Förresten så var jag riktigt nära att börja blogga för två dagar sedan. Jag ville lägga in en bild på min frukost och då tänkte jag att jag kunde fortsätta ett tag med det, tills jag vill skriva "riktiga" inlägg. En frukostblogg alltså, inte helt fel va? Men som ni märker så blev det inget med det. Haha, lika bra det. Fast jag säger inte att jag inte gillade min egen idé. Det kanske blir frukostbilder i min blogg framöver. Men spontana infall blir inte alltid helt lyckade, så är man mån om att något ska bli lyckat är det bäst att tänka igenom det lite först. Inte alldeles för mycket, men lite lagom genomtänkt ska det vara. Nä nu ska jag sluta babbelibabbla och radera lite inlägg i stället. Hej svejs då, du som läser eller inte läser.

10-01-17

hey there..

.. nu tar jag någon slags bloggpaus tror jag. eller jag vet inte riktigt... men om jag inte uppdaterar något så vet ni. jag vet inte alls när jag kommer tillbaka. om ni vill så kan ni ju lägga till mig på bloglovin så märker ni när jag börjar skriva igen. eller om ni inte använder bloglovin så kan ni skriva en liten kommentar till det här inlägget om att ni vill veta när jag börjar skriva i bloggen igen, så kontaktar jag er via er blogg eller mail (vilket av de beror förstås på vad ni skriver).
som sagt, jag vet inte hur lång paus jag ska ta. tre dagar eller ett halvår. jag har ingen aning. men jag är typ 98 % säker på att jag kommer tillbaka, och det ska jag göra när jag har mer motivation att blogga och då blir detförhoppningsvis lite bättre inlägg. under tiden kanske jag fixar färdigt med designen, jag kanske lägger ner lite extra tid på att kommentera i andras bloggar. jag kanske börjar skriva dagbok för mig själv lite mer. jag har saknat att kunna skriva vad som helst utan att någon annan läser, men det blir inte av att jag gör det samtidigt som jag bloggar. så därför överger jag bloggen för ett tag. plus att jag inte har någon riktig motivation då, eller jo det har jag. men ibland vill jag skriva lite för mycket och då blir det bara jobbigt. så nej, det är dags för en paus. jag har trots allt bloggat, inte aktivt hela tiden men ändå, i mer än ett år. så en paus blir bra nu.

ha det så bra så ses vi när vi ses.

10-01-09

Sagolikt

Det är nästan sagolikt vackert ute idag! Jag var nyss ute och åkte skidor i skogen och det var underbart mysigt. Det var första gången på ett par år men jag tycker allt att det gick ganska bra. Fast jag är ju inte särskilt bra, jag åker lite hur som helst ;)
Det lär nog bli att jag åker fler gånger i vintern, kanske redan imorgon om jag har lust. Jag är verkligen ingen sportmänniska men längdskidor gillar jag faktiskt både att åka och att titta på (på tv). Vet inte varför, det är ju egentligen en ganska händelselös sport och man kan väl därför tänka sig att det är ganska tråkigt. Men det är nog mest stämningen med all snö och att bara glida fram i skidspåren i snön. Stanna till och titta på alla snöklädda träd. Ja, jag gillar det väldigt mycket helt enkelt.

Igår var också en mycket trevlig dag hos min kusin Linnéa. Vi var ett gäng på 9 pers som åkte lite pulka och hade det allmänt trevligt. Scones, te, Alias, sittaisoffanochprata typ. (Y)

Aja, nu ska jag fika, får skriva mer en annan gång.

10-01-07

snööö :D

Igår var en bra dag, var hos Sofie nästan hela dagen och vi fick i princip färdigt våran Power Point-presentation till våran spanskaredovisning som vi ska ha på tisdag. Nu gäller det bara att öva så att det går bra, för bra ska det gå! Det har jag minsann bestämt! För att få bra betyg på en muntlig presentation, något som jag alltid har haft lite svårt för, näst första dagen på sista terminen på högstadiet skulle bli en väldigt bra början och förmodligen så skulle jag bli motiverad att fortsätta så hela terminen. Så nu hoppas jag på det bästa. Fast jag behöver väl göra lite mer än att hoppas... Skriva ut texten som vi ska läsa till exempel!
Det är för övrigt en annan sak jag behöver göra lite mer den här terminen, ta tag i saker! Inte vänta till sista stund hela tiden.

Whatever, nu babblar jag bara på om skolan. Det tänkte jag inte göra. Jag tänkte babbla om snö istället. Eller ja, lite lite bara. Jag ska inte göra ett helt inlägg om snö
Idag när jag vaknade yrde snön utanför fönstret, precis som den gjorde igår och precis som den har gjort många andra dagar under ett tag nu. Jag förstår inte vad det är med den här vintern! Jag klagar inte, det är verkligen underbart att det för en gångs skull har blivit en riktigt vinter, men jag tycker att det är konstigt. I flera år blev det ju bara mindre och mindre snö, och det var ju bara när jag var liten, typ 6-7 år kanske, som det var snö så stor del av vintern! Jag trodde nog att det bara skulle fortsätta att bara bli mindre och mindre snö för varje år, och att det om några år inte skulle finnas någon snö alls. Men nehepp, tydligen inte. Och det är jag verkligen glad för, för snö är verkligen underbart när det är snö "på riktigt". Bara att allt blir så fint ute när det är snö är ju bra. Och att åka pulka, göra snöänglar, allt sådant, hur underbart är inte det? Det kanske är barnsligt, men spela roll, för roligt är det! Och imorgon ska jag åka pulka med ett härligt gäng! Det ser jag fram emot :)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, eller jooo... kanske åka och kolla efter en jacka som funkar att ha ute i snö och när det är riktigt kallt och så. För min jacka är inte direkt någon snöjacka, fast den funkar väl i värsta fall om det inte finns något annat. Också funderar jag på att gå ut och gå en promenad i skogen. Det skulle vara väldigt härligt att åka längdskidor också, dumt bara att jag inte har några då :( Fast jag kanske kan sno mammas ifall hon har kvar sina. Eller pappas, fast hans pjäxor är säkert förstora... men med några extra lager sockar funkar det nog!

Men ääh, nu ska jag fertiliza farmvilleåkrar, väldigt trevlig (dock ganska meningslös) sysselsättning vill jag påstå :D

Vinterkramar från Sandra

10-01-07

hmm...

Sofie tog upp ett läppglans ur en låda. Jag sa;

-Det känns så äckligt med läppglans på läpparna!


Snabbt svar från Sofie:


- Är det bättre på örat? *dutta läppglans på mitt öra*

10-01-05

Jag tävlar!


Jamen så är det.. ;) Jag tänkte försöka vinna ett armband därifrån! Detta är första tävlingen jag är med i (eller ja, jag har kommenterat att jag vill vara med i två andra tävlingar idag, så tredje), så vi får väl hoppas att jag har lite nybörjartur :)
Victorian Dreams verkar förövrigt ha väldigt söta och fina smycken, inte jättestort utbud kanske men vad gör det, det verkar ju najs ändå!

Så... gott folk, var med och tävla ni också så har jag lite mindre chans att vinna! ;)

Du tävlar på http://myzaans.blogg.se, och för att komma till Victorian Dreams kan du klicka här

10-01-04

Santtus blogg

Har en ny adress till bloggen, santtus.tk. Så ni kan även gå in på den när ni ska läsa min blogg. Självklart fungerar den gamla också, denna är bara som en liten extra för att få adressen kortare, få bort "blogg" och för att jag ville byta namn. Tyvärr så kan man inte hitta min blogg på bloglovin genom att söka efter santtus.tk, men jag har ju bloglovinikonen under min profilbild och där kan ni klicka, så kommer ni till min blogg på bloglovin. Eller så söker ni helt enkelt efter snaddras.blogg.se, precis som förut. Men det är ju ännu enklare att klicka på den rosa saken till höger!

10-01-03

2010

UNITE10 var underbart och Gud är god! Finns egentligen otroligt mcyket som jag skulle kunna skriva om detta trevliga nyårsläger i Jönköping, men det var helt enkelt nästan för mycket för att jag ska veta vad jag ska skriva om det. Så jag orkar inte fundera ut något bra.
När vi kom hem var jag något trött, efter att ha dygnat på nyårsnatten och tvingat mig själv att hålla mig vaken på avslutningsmötet genom att dricka vatten, tugga tuggummi, kyla ansiktet med kallt vatten och sniffa tandkräm så slockande jag nästan direkt när jag var hemma (vid femtiden ungefär) och vaknade inte förrän på förmiddagen dagen efter. Men jag vill påstå att det var värt det, jag hade det så grymt trevligt hela tiden på lägret att det inte gjorde så mycket om jag var lite halvsovande hela sista dagen!

Idag var jag i alla fall på dop för min lille kusin Linus. Det var trevligt att träffa lite släkt igen :) Dopet var mysigt också, och riktigt god kladdkaka till fikat efter tycker jag!

Nu ska jag gå och sova lite! God natt :)

RSS 2.0