09-11-25

091125 och det är bara 29 dagar kvar till julafton! Bara 34 (?) dagar kvar till UNITE!

(rubriken har inget med inlägget att göra)

Ett av breven som jag skickade iväg förra veckan har nu gett "resultat".

Först ska jag kanske berätta vad det var i brevet... jo, det var en hög med frimärken. Jag samlade på frimärken i några år, så jag har tre frimärksalbum, inte fulla med frimärken, men jag har allt en del. Jag vet inte om jag har lagt ner samlingen helt och hållet, det är ändå ganska kul att ha dem, men jag kände någon gång att jag hade lite för många. Jag kollade nästan aldrig på dem och inte hade jag någon nytta av dem heller. Men jag ville inte slänga dem, jag gillar inte att slänga saker som faktiskt kan komma till användning. Så jag lät dem ligga.

Men en dag läste jag en insändare i Svenska Journalen. Det var Inge Rönnbäck som hade skrivit om sitt projekt att samla in frimärken (och även lite annat) för att sedan sälja vidare. Pengarna som kommer in skäns sedan till bra grejer (något slags hjälparbete i Eritrea tror jag att det var). Gå in på hans blogg för mer info.

Iaf så skickade jag då lite frimärken. Och nu har jag rensat ännu lite mer och skickat igen. Jag tycker det känns otroligt bra att bli av med lite grejer, då jag har kommit till någon slags period (eller period och period, jag hopaps att det fortsätter livet ut) då jag känner att jag har alldeles för mycket saker. Jag har förmodligen inte mycket mer än många andra i min ålder, men det känns så hemskt med alla saker! Och som sagt så gillar jag inte att slänga sådant som kan användas. Så att bli av med frimärken, samtidigt som jag vet att det blir till någon nytta känns verkligen hur bra som helst! Jag bara skickar iväg sådant jag inte vill ha, och sedan har jag gjort något bra för denna stundtals hemska värld (fast den är helt underbar också)!
Sedan blev jag ju väldigt glad åt att faktiskt bli lite extra uppmärksammad på Inges blogg som jag blev förra gången (se här). Det var såklart inte det viktigaste, men ändå väldigt roligt och då blev man ju ännu gladare och mer motiverad att hjälpa till. Och även denna gång har jag blivit nämnd i ett inlägg och uppmanad att höra av mig, så jag ska slänga iväg en liten kommentar i det inlägget!

Om ni också skulle råka ha en massa frimärken eller vykort som ni inte vill ha liggandes hemma så tror jag att det skulle vara väldigt uppskattat om ni hör av er till Inge, mail finns på hans blogg. :)


Kramar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0