09-03-30

Prao på Fifflers baguetter i Lidköping, dag 1

Jag gick upp vid halv 6, åt frukost, duschade och gjorde mig i ordning. Hade plockat iordning det jag behövde ha med mig dagen innan så det slapp jag nu.
Tjugo/kvart i någon gång gick jag ut till bussen som kom nästan direkt när jag var framme vid busshållplatsen. Måste komma ihåg att gå ut tidigare imorgon, det vore ju ganska surt att missa bussen! Det var väldigt lite folk på bussen, jag och typ fem till. När jag kom till Götene var det nästan bara jag på hela busstationen. Efter ett tag kom det lite folk, men jag hade ju helt klart trott att det skulle vara fler!
Sedan kom bussen, och jag och några fler gick på. Hade ju fått ett 7dagars-busskort, och i fodralet stod det att man skulle be om ett kvitto vid första åket. Så det gjorde jag... Men busschauffören verkade inte riktigt fatta vad jag menade först. Till slut fick jag i alla fall kvittot.
Det var ganska tomt på bussen i början, men i Källby och Filsbäck gick det på lite folk.
Bussen var i Lidköping lite före kvart i, den skulle varit där tio i ungefär. Jag har varit lite osäker hela tiden om jag skulle hinna fram till åtta, men jag kom fram vid tio i och tog då ändå en liten omväg eftersom jag inte riktigt hittade övergångsstället :P´
När jag kom fram visste jag inte riktigt vad jag skulle göra, jag hade ju ingen aning om den/de som jobbade där skulle vara i "kassan/serveringsdisken" eller någon annanstans, men jag gick in. Då blev det lite smått pinsamt, för där inne satt fyra "gubbar"(inte så gamla men..). Jag sa hej, men sedan stod jag bara där och såg löjlig ut en kort stund, ehh. Men då frågade en av männen, som visade sig vara chefen (min handledare) mig om det var jag som skulle praoa där (fast han sa prya :P). Jag svarade ju att det var det, men jag kände mig lite dum som inte hade presenterat mig bättre när jag kom in. Problemet var ju bara att jag inte visste om det var kunder som satt där eller om någon av dem jobbade på caféet. Men det ordnade sig ju som tur var. Jag fick gå in i köket och ta på mig förkläde och hänga av mig jackan och väskan i ett litet rum på övervåningen. Sedan fick jag göra lite grejer, som att köpa aftonbladet i en kiosk och ehh.. diska lite. Fick gå till hemköp och handla också. Skulle köpa 1 låda med 12 salladshuvuden, två burkar creme fraiche och tre paket pasta. Fick med mig tvåhundra kronor till det. Först skulle jag gå in genom en port, säga att jag kom från fifflers och fråga efter salladen också fick jag den, efter att de fått fråga någon vad det kostade. Sedan hämtade jag creme fraichen, och insåg att pengarna inte skulle räcka. Så jag köpte allt utom pastan och gick tbx. Sa att jag kunde gå en gång till, och det gjorde jag, fick med mig en hundralapp till så att det skulle räcka. Men då köpte jag förstås fel pasta, det skulle varit skruvar men jag köpte makaroner. Fast det hade han inte sagt. Han sa bara "hemköps fullkornspasta, ett brunt paket", så det var ju inte lätt att veta.
Magnus, min handledare, satt ända tills kanske halv tio/tio med några kunder och tjatade. Men jag fick lite uppgifter, diskade en hel del, fyllde på lite röror i byttor, skar kyckling och la upp pastasallad i plastlåder och lite sånt. Sedan, vid halv ett ungefär, kom Jennifer, en tjej som jobbar där. Jag satte mig och åt en baguett, sedan började jag jobba igen. Fick lite arbetsuppgifter av Jennifer, liknande dem jag fick av Magnus, som att skära ägg till en äggröra, och fylla på en del byttor i kyldisken med bland annat skinka, ost och köttbullar. En stund jobbade både Jennifer och Magnus men efter ett tag åkte Magnus hem.Själv slutade jag vid typ tjugo i två eftersom det inte fanns mycket att göra just då, så det var ju ingen större idé att stanna till två då jag egentligen skulle ha slutat. Gick runt lite på stan och köpte en dricka och sportlunch medans jag väntade på bussen som gick tjugo över. Jag gick av bussen i Källby och åkte med mamma hem, efter att vi hade varit på Dafgårds och köpt lite grejer.
Min första praodag på Fifflers har varit bra, inte jättekul men ja... det tar väl lite tid att komma in i jobbet. Kan ju hända att det blir roligare imorgon!


Sådär ja! Ska försöka skriva imorgon också... och på onsdag.

Ha det bra!
//Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0