08-12-25

Min julafton

Först vaknar jag vid halv fyra på natten. Jag har fått sms, God Jul-önskningar av Josse och Becky. När jag har läst dem  försöker jag somna igen, jag är aldeles för trött för att ligga vaken. Sedan vaknar jag igen vid ungefär åtta. Julaftonsmorgon, yeah :) Det är faktiskt något speciellt med just julaftonsmorgnar. Även om man inte har fått någon särskild julstämning. Man vaknar och inser att det inte är någon vanligt dag. En dag man har väntat på har kommit, det är en härlig känsla.
Sedan märker jag att det regnar ute. O yeah, bästa julvädret alltså... not! Men det får väl duga, det är inte mycket regn som faller ner från skyn som tur är :) Jag sätter på Beautiful Morning i ett försök att få ännu bättre och gladare morgonstämning. Ett lyckat försök som håller i sig i princip hela dagen (fast det kan ju bero på en hel massa andra saker också :P)
Jag reser mig upp ur sängen och har lite morgongympa. Det är inget jag gör i vanliga fall, men det får en (i alla fall mig) på bättre humör så vid sådana här speciella tillfällen är det värt att testa. ^^
Sedan byter jag om till jeans, tshirt och tomteluva, det får inte glömmas. (Men tomteluvan åkte av senare på dagen, det blir allt för varmt att ha den på sig en hel dag) Jag svara på smsen jag fick i natt och skickar iväg några fler.
Sedan går jag enr för att äta frukost, som består av ett glas Oboy och två ostmackor. Efter det sätter jag mig framför teven och kollar på nyhetsmorgon. Vid klockan elva går jag upp till mitt rum, sätter på P3 där de snackar med Amanda Jensen och spelar julmusik och filar och målar mina naglar. Eller rättare sagt några av dem. Så nu är naglarna på mina tummar, långfingrar och lillfingrar fixade. Resten ska jag ta någon annan gång.
Vid halv tolv går jag ner till teven igen och ser på Ronja Rövardotter en stund. Mysigt :) Men sedan kommer farmor och farfar, och innan dess hinner jag även fixa iordning ett kort till dem, så jag ser inte färdigt på Ronja.
När farmor och farfar har kommit äter vi julmat. Ganska gott, fast egentligen är det nog mest stämningen vid julbordet som jag gillar. Maten är inte den allra godaste precis, fast en del av det gillar jag. Och konstigt nog blir man väldigt fort mätt även om man inte äter så mycket! Fast det kanske är julmusten?
Efter maten sitter vi i vardagsrummet, äter lite julgodis och pratar lite. Fast det är mest mamma, pappa, farmor och farfar som pratar. Vi kollar lite på Kalle Anka också, och farmor talar om att hon inte kan förstå hur folk kan se på det år efter år och fortfarande gilla det. Haha, men jag håller faktiskt med lite. Man tröttnar rätt fort. Fast sen så har det ju aldrig varit någon riktigt tradition för mig att se på det eftersom vi skaffade teve när jag var sju år. Jag har ju sett på det flera gånger, men som sagt, det har inte blivit någon tradition för mig.
Vi fikar lite medans farmor och farfar fortfarande är kvar men sedan åker de hem. Då orkar jag inte göra något särskilt tills vi läser julevangeliet och delar ut julklapparna. Jag får tvåhundra kronor av farmor och farfar, två halsband av Emelie och raggsockar, trehundra kronor, svenska akademins ordlista och cdskiva (Maria Haukaas Storeng - Breathing) av mamma och pappa. Mycket fina grejer alltihop, det bästa var nog raggsockarna faktiskt =D Jag är ju så kallfotad (finns det ngt som heter så?)! För pengarna ska jag nog köpa lite böcker, sen vet jag inte riktigt. Efter det lyssnar jag lite på nya skivan, lägger patient. Sedan går jag ner til vardagsrummet där resten av familjen sitter och tittar på Karl Bertil Jonssons julafton. Efter det är det Svensson Svensson och det sitter vi och tittar på medans vi pratar och gör massa annat onödigt. Jag sorterar skräp bland annat (vilket innebär att jag river bort tejp från paketpapprena så att de ska kunna återvinnas). Hade riktigt trevligt faktiskt. =) Strax efter klockan elva borstar jag tänderna, sedan går vi iväg till julnattsgustjänsten i Fullösa kyrka som börjar halv tolv. Ute är det kallt och mysigt. I kyrkan är det också mysigt men när jag sitter där blir jag så sjukt trörr. När vi går hem fryser jag så jag skakar vilket leder till att jag får ont i ryggen, därför skyndar jag  mig hem och går en bit före resten av familjemedlemmarna. Så fort jag kommer in i värmen igen letar jag upp min varma fleecepläd och går och lägger mig. Jag tror att jag släcker lampan vid klockan ett ungefär.

Är glad att det blev en riktigt lyckad julafton i år. =D Nu hoppas jag bara på ett bra slut på året och sedan att nästa år blir ännu bättre.

Godjul&Gottnyttårpåer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0