10-09-01

100901

Sitter här och tittar på Hemlös, ett faktiskt jätteintressant tv-program som man kan titta på på UR play. Nyss pratade de om väktarvåld, och någon före detta ordningsvakt berättade hur han hade varit med och knuffat i någon i ett kallt vattenfyllt dike på hösten... I förra avsnittet jag såg träffade de något socialborgarråd som hade fixat en stor, fin lägenhet i Stockholm till sin familj - en lägenhet som egentligen skulle ha använts till svårt sjuka hemlösa och utsatta kvinnor, men det var tydligen inga problem för honom (däremot vägrade han prata om det). Helt sjuka grejer alltså. Men det är intressant, man får se mycket hur hemlösa har det.
Kollade på ett annat program på UR play förut; Välkomna nästan Allihopa. Också intressant. Alltså, sånadär samhällsserier är mina favoritprogram, lätt. Då kanske jag borde säga att jag inte tittar mycket på tv, men inte ens Nicke Nyfiken slår dem, faktiskt. Synd bara att de handlar om så hemska saker (att de hemska sakerna förekommer alltså, att lära mig om de hemska sakerna har jag inget emot när de ändå finns).
Idag har jag varit i skolan, precis som de andra dagarna den senaste veckan. Jag har ju börjat gymnasiet nu och det känns i stort sett bara bra! Lite besviken på lite grejer med språk som jag skulle läsa och lite så, men det är väl kanske inte det viktigaste. Jag trivs ju åtminstone, klassen verkar bra och jag har fått några nya kompisar även om jag inte har varit så jättesocial och pratat med alla. Men vi har ändå bara gått i samma klass en vecka, det finns fortfarande tid att lära känna fler om jag nu ska lyckas med det...
Jag tycker faktiskt att typ alla lärarna verkar bra också, så jag hoppas att det blir skillnad mot hur det har varit tidigare i min klass med en massa lärare som det har varit problem med på olika sätt. Jag tror att jag kommer sakna två lärare från högstadiet, men för övrigt kommer jag nog att bli nöjd med de jag ska ha detta året!
Skolan verkar bra också förutom att maten har varit rätt dålig de flesta dagarna hittills och att en korridor är en byggarbetsplats just nu. Men det blir väl lite trevligare så småningom (Y)
Hmm, jao, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Imorgon hoppas jag att Martina visar bild på sin hund, att det blir thaimatsätning på långhålet och att den radiosända politikerdebatten om skolan, i skolan, efter skolan imorgon blir trevlig att sitta och lyssna på. För typ, orka stanna kvar så att jag inte kan komma hem helt med buss för att sitta och lyssna på något som inte är intressant. Men jag tror nog att den kan vara lite intressant, hoppas jag i alla fall.
Nu är första delen i det här inlägget lite inaktuellt, höhö, skrev det för kanske tre timmar sedan och glömde sedan bort att jag skrev ett inlägg, men skit samma. Det spelar ju ingen roll faktiskt.
Nu ska jag sova. Tjess. Och Shoowepp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0