10-05-06

100506

Nu har det gått några månader sedan jag skrev här sist. Tiden har gått fort, och nu är det snart sommar. Och att det snart är sommar hade inget med att jag kanske börjar blogga igen att göra men det var i alla fall det jag tänkte säga, att jag kanske börjar blogga igen. Fast vi får se. Jag kanske skiter i det. Eller inte. Det är nog kul.
Har gjort ny design som ni ser (annars får ni eff-femma, alternativt klicka på uppdateringssaken i webbläsaren), och jag är... typ nöjd. Bara typ. Profilbilden får mig att framstå som en knasboll men jag tänker nog ha den ändå, haha. Säg gärna till om det är något med designen som ser konstigt ut.

Snart sommar skrev jag, ja. Så är det ju. Tiden går sjukt snabbt och jag slutar snart nian. Jag tycker det är lite läskigt det här med tiden. Nu är ju ett år mycket kortare tid i förhållande till min livslängd än det var för några år sedan. Så det är ju inget konstigt med att det känns som att tiden går snabbare och snabbare. Just nu, i den här åldern, så spelar det ju ingen större roll. Visst, jag tycker att tiden går fort och ibland undrar man vart allt bara tog vägen, men det är ju liksom inte så katastrofalt att man inte känner att man hinner uppleva någonting. Det som skrämmer mig (ja, jag blir faktiskt lite rädd när jag tänker på det) är hur det kommer bli när man är typ 60. Jag har märkt skillnad på bara några år och börjar tycka att tiden går för fort. Nu kanske jag räknar några år som typ tre, och det är 45 år kvar tills jag är 60... Men äh, jag antar att det här även gör att man ser på tiden annorlunda ju längre tiden går. Man måste ju vänja sig på något sätt. Folk har klarat sig i alla tider och det lär väl jag göra också. Det känns bara lite konstigt att tänka på det. Fast klart lite fascinerande också, faktiskt! 

Aja, idag är jag hemma från skolan. Har varit helt slut varenda dag efter skolan den här veckan, och igår satt jag bara och frös samtidigt som jag kände mig varm (febrig typ, fast jag hade inte feber när jag kollade). Känner mig typ likadan idag, fast lite bättre eftersom jag har fått vila nu. Jag vet inte om jag håller på att bli sjuk eller om jag blir såhär utmattad av skolan. Vi har kanske inte överdrivet mycket i skolan, jag vet att en del har det mycket värre och jag är glad att jag inte är en av dem. Men jag är bara så otroligt trött på allt och känner mig pressad och stressad av minsta lilla nu, så jag har svårt att orka med skolan även om jag vet att jag kan klara det. Jag blir inte trött av att jag sitter långa stunder och pluggar, jag blir trött av att jag sitter och tänker på att jag måste plugga. Tänkandet gör att det känns ännu jobbigare och det blir allt för ofta att jag skjuter upp det som måste göras, vilket bara gör att jag tänker ännu mer på det. En sån där omtalad ond cirkel, antar jag att det är.
Jag gillar att jag är en sån som tänker mycket, jag trivs med att sitta och bara tänka, men ibland kan det bli jobbigt.
Det finns både fördelar och nackdelar med det mesta, tur då att fördelarna ofta överväger nackdelarna.
Det är som en vinst och en förlust. Vinsten är något positivt och förlusten är något negativt. Man säger att vinnaren vann över förloraren, inte att förloraren förlorade över vinnaren.
Finns det både fördelar och nackdelar finns det både en vinst och en förlust, så får man tänka då. För att sedan fokusera på vinsten, och inte på förloraren.
Inte för att jag brukar lyckas med det så ofta, men ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0